5-те най-добри вида фитнес урди за упражнения за отслабване

В тази статия изследваме 5-те най-добри вида кардио оборудване, които могат да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване.

 

Отслабването и намаляването на телесните мазнини е едно от многото предимства на тренировката. Всъщност за някои може да е най-желаното. Докато много форми на упражнения могат да бъдат ефективни при отслабване, последователните кардио упражнения са известни като най-добрия начин за отслабване. Този тип упражнения обикновено ангажират цялото тяло и увеличават сърдечната честота за продължителен период от време, което води до изгаряне на телесни мазнини.

Въпреки това има много различни видове уреди за кардио упражнения, които можете да използвате, за да постигнете целите си за отслабване. Така че кое е подходящо за вас?

 

5-те най-добри вида кардио оборудване за отслабване

Докато можете да изгаряте мазнини и да отслабвате чрез други форми на тренировка, кардио упражненията са най-ефективните за отслабване.

 

Пет общи машини, които се използват за отслабване, включват:

 • Елиптични
 • Гребци на закрито
 • Бягащи пътеки
 • Степери/катерушки за стълби
 • Стационарни велоергометър
 • Елиптични

Елиптичният тренажор (известен също като елиптичен тренажор) е стационарна кардио машина, която позволява на потребителите да ходят, да бягат или дори да изкачват стълби при тренировка с ниско натоварване. Тези машини са добър вариант за отслабване, но са особено полезни за тези, които се възстановяват от наранявания, тъй като не причиняват същия прекомерен натиск върху вашите стави, мускули и кости в сравнение с бягането на бягаща пътека. Въпреки че тези машини осигуряват най-вече тренировка за долната част на тялото, те също могат да предоставят възможност да тренирате горната част на тялото си, като се захванете с подвижните дръжки за ръце.

Много елиптични тренажори също предлагат регулиране на наклона и съпротивлението, а някои дори могат да разполагат с конзоли от висок клас, които са съвместими със софтуер за виртуално обучение.

 • Гребци на закрито

Вътрешен гребец (известен също като гребец или велоергометър) е вид кардио фитнес уред, което е проектирано да емулира действието на гребане на воден кораб, като същевременно осигурява кардио тренировка с ниско натоварване и за цялото тяло. Повечето съвременни велоаргометри разполагат с маховик, който осигурява устойчивост. Има четири основни вида гребци, които използват съпротивителния механизъм:

 • Магнитни гребци
 • Въздушни гребци
 • Водни гребци
 • Хидравлични гребци

 

 • Бягащи пътеки

Бягащата пътека може да е най-разпространената форма на кардио фитнес уред, намиращо се в търговските и домашни фитнес зали. Това е така, защото те осигуряват много предимства и са лесни за използване, като същевременно осигуряват тренировка с голямо въздействие, докато много други кардио машини осигуряват тренировки с ниско въздействие. Бягащите пътеки предоставят на потребителя възможността да ходи, да бяга или да бяга на място върху мобилен колан, който се движи отпред към гърба със скорост и наклон, които са удобни за потребителя. Що се отнася до изгарянето на калории, бягащата пътека може да е най-популярната опция поради тренировката с голямо въздействие, която представя, и настройките на наклона/скоростта, като същевременно е относително лесна за използване.

Степери/ катерушки за стълби – оборудване

Степер машина (известна също като степер за стълби или кардио катерене) е друга форма на фитнес оборудване. Може да осигури качествена кардио тренировка с ниско въздействие. В зависимост от вида степер, който купувате, тези машини изискват от потребителя да движи краката си на две отделни платформи или на подвижно стълбище с удобна за него скорост. Упражнението на степер машина принуждава потребителя да движи долната част на тялото си. Това води до степ тренировка в стил аеробика.

Много степери ще осигурят и дръжки отстрани, за да подпомогнат и стабилизират потребителя. Въпреки това, в сравнение с елиптичния тренажор, тези дръжки не се движат, поради което не осигуряват тренировка за цялото тяло.

 • Стационарни велоергометър

Стационарният велоергометър е вид кардио фитнес уред. То позволява на потребителя да имитира движението на колоездене удобно и комфортно на закрито.

Има множество стилове велоергометър с различни цели, включително:

 • Спин байкове
 • Изправени велосипеди
 • Легнали велосипеди
 • Велосипеди с двойно действие