С какво е полезна лечебната гимнастика

Всички знаят какво е лечебна гимнастика, но не много хора знаят за нейния пълен уелнес комплекс. Съвременните физиотерапевтични упражнения включват не само комплекс от традиционни лечебни упражнения, но и практикуват масаж и елементи от гимнастиката на Изтока.

Медицината активно препоръчва лечебната гимнастика за общо укрепване на здравето. Основните елементи на упражненията са насочени към укрепване на организма като цяло. Прави се акцент върху:

  • стойката на тялото;
  • дихателните органи;
  •  сърдечно-съдова система;
  • стабилизиране на кръвното налягане;
  • профилактиката на белодробни заболявания.

Лечебната гимнастика с индивидуален треньор предполага не само лечение, но и превантивни и възстановителни процедури. С добра стойка упражненията укрепват гърба, ако стойката не е добра, тя се коригира. Има положителен ефект върху дихателната система, което помага за предотвратяване на респираторни заболявания. Масажът в лечебнатагимнастика е, макар и пасивен, е все пак лечебно упражнение.

Лечебните упражнения са особено препоръчителни за жени. Занятията в групи за лечебна гимнастика помагат успешно с такава задача като подготовка за раждане и след него, с помощта на специални упражнения, бързо да възстановят формата си.

Лечебната гимнастика също решава проблема със затлъстяването. Повечето дами използват физическата терапия за премахване на някои физически несъвършенства.

Лечебните упражнения дават на мъжете общ емоционален подем и повишена потентност. Укрепват се мускулите на тазовото дъно, които контролират уринирането. В резултат на това леките разстройства с пикочо-половата система отстъпват, потентността се повишава и мъжете усещат забележим прилив на сила.

Почти всеки проблем в човешкото тяло може да бъде решен с помощта на физическото възпитание. Огромен плюс на лечебните упражнения е, че те помага не само на болни хора, но също така имат благоприятен ефект върху здравите хора.

Масово се използват в санаториуми и болници.

Лечебната гимнастика е насочена както към подобряване на здравето и към подобряване на физическите параметри на тялото. Може би някой ще попита: „Възможно ли е да се правят подобни упражнения самостоятелно?“ Разбира се, че можете, при това навсякъде. Основното е да се избягват излишните натоварвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *