Мода и стил – не могат да бъдат разделени

Мода и стил са понятия, които не могат да бъдат разделени. Те взаимно се допълват. Модата е предназначена да развива вкуса, а вкусът ви позволява да определите своя собствен стил. Стилът е това, което търсим, когато се опитваме да бъдем модерни. Основната разлика е, че модата е в дрехите, а стилът е в човека, който ги носи. Понякога в преследване на модата забравяме за собствената си индивидуалност.

Важно е да изглеждате добре, а не модерно, да намерите дрехи, които отразяват личността. Не се страхувайте да не сте модерни. Ако носите неща, които ви отиват, никой няма да анализира от коя колекция са. Но ако едно модерно нещо не ви подхожда, всеки ще го забележи! Да бъдеш себе си винаги е стилно, а да си стилен винаги е модерно. Затова, ако приемете това като правило, определете своя стил, следвайте модата и изберете най-доброто.

 

Мода и стил. Как да откриете своя стил?

Желанието да бъдеш стилен рядко оставя някого безразличен. И всеки се справя с него по свой начин. Някой експериментира и постига своя стил чрез проба и грешка, някой се нуждае от помощ, а някой предпочита да не прави нищо. Оттук и пълният гардероб от същите, безлични неща.

Не е вярно твърдението, че стилът се създава без усилия. Стилът винаги изисква усилия и често значителни. Чувството за стил узрява постепенно и пониква с развитието на личността. Само тогава се постига известна зрялост и смелост в избора на облекло, цвят и силует, оправдана наглост по въпросите на модата и стила.

Забелязали ли сте, че най-стилните жени в света са изненадващо постоянни в избора си на дрехи. Например, Кейт Мос, известният топ модел, с цялото богатство на избор, обикновено е облечена почти по един и същи начин: тесни дънки, високи токчета, яке, комбинирано с тениска, кожени якета, пухкави кожени жилетки или якета . Стилът на този легендарен модел е необичаен и разпознаваем. Но в дрехите на Кейт Мос е трудно да си представим друга стилна жена – Виктория Бекъм. Въпреки факта, че понякога нещата им са сходни по предназначение, стилът е напълно различен. Всяка подсъзнателно избра собствения си образ и ясно се придържа към него.