Качества на маслото от българската роза

Качества на маслото от българската роза. Можем да кажем спокойно, че маслото от българска роза е уникално. То има свойството да нормализира секреторните функции на кожата и успешно премахва нейната свръхчувствителност. Премахва и лекува възпалителни обриви от бактериален и вирусен произход.

Маслото от българска роза е ефикасно и при екзематозни, алергични дерматити и невродермити. То притежава разтварящ ефект и с това е особенно ценно за белези с малка площ.

Българското розово масло елиминира видимия съдов рисунък, подпухналостта и тъмните кръгове под очите, както и работи ефикасно при подуване на клепачите.

Розовото масло има отличен общ ефект против стареене на кожата, бързо и ефективно изглажда бръчки от всякакъв произход. Отлично подхранва кожата, т.к. съдържа витамините K, P, B, E, PP и B1.

Деликатният фин аромат на сорта българската роза, от която се добива уникалното розово масло, има цялостно хармонизиращ ефект: то успокоява нервната система, облекчава нервното напрежение и стреса. В същото време повишава общия тонус, повдига настроението и вдъхва увереност в силите. Маслото от българска роза се счите за афродизиак.

Още ценни качества на маслото от българската роза

Други ценни качества на маслото от българска роза са облекчава гадене, слабост, мигрена, главоболие, световъртеж. Нормализира работата на ендокринните жлези.

Етеричното масло от роза (Rosa Damascena) се счита за едно от най-ценните и популярни етерични масла поради разнообразието от потенциални ползи за здравето и красотата.

Някои от най-честите ползи на розовото масло маслото от българска роза включват:

-Релаксация и намаляване на стреса. Ароматът на розовото масло се свързва със спокойствие и релакс. Използва се в ароматерапията за намаляване на стреса и безпокойството и подобряване на настроението.

-Подобрен сън. Розовото масло може да помогне при проблеми със съня, когато се нанесе върху възглавницата ви или се разреди в ароматерапевтичен дифузер.

-Укрепване на кожата. Розовото масло се използва в козметиката заради своите овлажняващи свойства. Помага за подмладяване на кожата, намаляване на бръчките и белезите и лечение на различни кожни проблеми.