Инструкции за наемане на служител

Инструкции за Започване на нова работа

Предлагаме Ви да се запознаете с инструкциите за наемане на служител, както и да подготвите документи, като използвате нашата онлайн услуга.

Ние сме UpSkill и сме една от най-добрите компании за HR услуги на пазара, специализирана в IT, ITO, BPO, SSC, SDC Подбор, Учене и Развитие и HR Консултиране.

Компетентни сме в изграждането на здрави връзки и продуктивни взаимоотношения между кандидати и работодатели.

Можете да ни откриете на адрес: София,  жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4, София .

Телефон за връзка с нас: +359 882 240 381.

Сега да Ви кажем каква е примерната процедура за започване на работа, стъпка по стъпка.

Стъпки преди наемане на служител:

Всъщност регистрацията на трудовите правоотношения в стъпка по стъпка процедура за наемане на работа може да бъде предшествана от определени етапи, предвидени в закона: избор на длъжност, избор чрез конкурс, медицински преглед и др.

Представяне на документи от служител.

Приемане от Отдел Човешки ресурси на документи от бъдещия служител.

Разглеждане от работодателя на представените документи и вземане на решение за наемане на служител.

На този етап е необходимо да се установи дали кандидатът има ограничения за участие в определени видове дейности. Може би той има ограничения в работата, за която ще го вземете.

Отделът Човешки ресурси ще се заеме с тази задача.

Документи, представени от служителя при сключване на трудовия договор (освен ако не е предвидено друго в Кодекса на труда):

– лична карта или друг документ за самоличност;

– трудова книжка и (или) информация за трудовата дейност (член 66.1 от настоящия кодекс), освен ако трудовият договор не е сключен за първи път [1];

– документ, потвърждаващ регистрация в индивидуална (персонифицирана) счетоводна система, включително под формата на електронен документ;

– документи за военна регистрация – за военнослужещи и за лица, подлежащи на военна служба;

– документ за образование и (или) за квалификация или за наличието на специални знания – при постъпване на работа, изискваща специални знания или специално обучение;

– удостоверение за наличието (липсата) на свидетелство за съдимост и (или) факта на наказателно преследване или прекратяване на наказателното преследване на реабилитиращи основания, издадено по начин и под формата, установени от федералния изпълнителен орган, който изпълнява функциите по разработване и прилагане на държавната политика и законността регулация в областта на вътрешните работи – при кандидатстване за работа, свързана с дейност, която в съответствие с Кодекса на труда или друг федерален закон, лица, които имат или са имали криминално досие, които са или са подложени на наказателно преследване, не се допускат.

Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.