Има ли ползи от това да дадете стария си автомобил за скрап

Как да продадете стария си автомобил за скрап и какви са ползите от това?

 

Ако смятате, че продажбата на старата ви автомобил за скрап е най-доброто решение, просто трябва да намерите лицензирана фирма, която предлага тази услуга. Има много фирми, които купуват превозни средства, така че единственото нещо, от което се нуждаете, е малко свободно време, за да проверите условията и наличността във вашия район (град/община).

 

Следващата стъпка е много лесна – просто се свържете с избраната от вас компания. Обадете им се, изпратете им имейл или се свържете с тях чрез тяхната онлайн платформа и поискайте оферта за вашия автомобил. След уговаряне на цената, фирмата, която купува превозни средства, спрени от пътя, ще изпрати влекач до мястото, където е паркиран автомобилът. Той ще докара автомобила до собствената си работна платформа, а Вие ще получите парите на място. След закупуването на автомобила от Вас, фирмата незабавно издава удостоверението, за заличаване от КАТ. Ако не го направят, това означава, че нямат лиценз за изкупуване на стари коли за скрап. Ако се свържете с фирма за изкупуване на скрап, не трябва да бъдете таксувани за транспортирането на автомобила, защото това е изцяло от името на компанията.

 

 

Струва ли си да спрете автомобила си от движение и да го продадете за скрап?

 

Ако колата Ви е в много лошо състояние, претърпяла е катастрофа или ще Ви струва повече да я поправите, отколкото сте платили за нея, когато сте я купили, или ако е повредена по начин, по който е трудно да се поправи, от пътя и да го продадеш за скрап е най-доброто решение.

 

  1. Първо, няма да се налага да плащате повече данъци. Не си струва да плащате за нещо, което не използвате, нали?
  2. Второ, ще го отнесете от улиците, допринасяйки по този начин за опазването на околната среда.
  3. Освен това ще се погрижите за повторната употреба на цветните метали от старата си кола. Допринасяйки за поддържането на света, в който всички живеем, по-чист.
  4. Не на последно място, ще спечелите малко пари от колата, която сте спрели от пътя.

 

От вас зависи дали ще извадите колата си от движение. И ще я продадете за скрап, но ако решите да го направите. Ще спечелите пари от нещо, което вече е станало безполезно. А в същото време ще помогнете за опазването на околната среда. Частите на вашия стар. „Уморен“ и напълно негоден автомобил ще вдъхнат живот на друг автомобил, който ще бъде полезен за друг човек.