ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДОБАВКА ЗА ДИЗЕЛОВО ГОРИВО

Вашият дизелов двигател страда ли от лоша икономия на гориво, излишен дим или трудно стартиране при студено време? Днешните дизелови горива с лошо качество на помпата не винаги отговарят на стандартните спецификации за дизелово гориво. Това може да доведе до различни проблеми, като лоша смазваща способност, ниско цетаново число и въглеродни отлагания. Добавянето на висококачествена добавка за гориво, когато пълните резервоара, може да помогне за разрешаването на много от тези често срещани проблеми, свързани с дизела, и да ви спести пари в дългосрочен план.

 

СМАЗВА ИНЖЕКЦИОННАТА СИСТЕМА ЗА ГОРИВО

Дизеловото гориво с изключително ниско съдържание на сяра е съществено изискване на по-новите разпоредби за емисиите. За съжаление, един от резултатите от процеса на хидродесулфуризация (HDS) е, че дизеловото гориво губи присъщата си смазваща способност. Определено количество смазваща способност на горивото е от съществено значение за предотвратяване на износването и повредата на компонентите на двигателя. Ако смазващата способност на горивото е твърде ниска, неправилното смазване ще съкрати експлоатационния живот на горивните инжектори и помпите за високо налягане. Diesel Power Plus на XDP помага за разрешаването на този проблем, като покрива вътрешните части на горивната система, за да позволи по-добър поток на гориво и по-малко триене.

 

ПОЧИСТВА ГОРИВНАТА СИСТЕМА / ИНЖЕКТОРИ

Diesel Power Plus включва специално формулиран детергент, който помага за омекотяване и премахване на натрупаните твърди отлагания. Декарбонизацията също помага за отстраняването на често срещани проблеми с управляемостта, като колебание на двигателя, трудно стартиране и груба работа на празен ход. Премахването на излишния въглерод ще помогне за възстановяване на производителността на вашия дизел и подобряване на горивната ефективност.

 

ДОБАВКА ЗА ГОРИВО – УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЦЕТАН

Дизеловите двигатели обикновено работят с цетаново число (CN), вариращо от 40 до 55. Дизеловото гориво в Северна Америка обикновено има само CN рейтинг 40-45. Това цетаново число често е по-ниско от дизеловите горива от други региони на света. Повечето щати са приели ASTM D975 като техен стандарт за дизелово гориво и минималното цетаново число е зададено САМО на 40. Днешните дизелови двигатели работят с оптимална ефективност с цетанова стойност 48+. Увеличаването на цетановото число може да доведе до увеличаване на конските сили, намаляване на емисиите, по-бързо стартиране и по-плавен празен ход/ускорение.