Електронните модификации на агро кантари

Електронните модификации на агро кантари са разделени на два типа:

За електронните модификации на агро кантари – тип греда. Те се състоят от две петметрови греди, поставени върху метални или бетонни опори. Отгоре е монтирана платформа, на която могат да се карат няколко единици добитък наведнъж. Такива инсталации са оптимални за използване в развити животновъдни ферми и големи фабрики.

Тип платформа. Използва се активно в малки ферми. Модификациите на платформата са малки по размер и са по-удобни за използване.

Платформените везни също се делят на няколко вида според тяхната товароносимост. Например, за претегляне на прасенца се използват модели с товароносимост до 100 кг, а животновъдите на коне и крави се нуждаят от по-мощни модели, с максимална товароносимост 600 кг. Такива модели имат допълнително оборудване под формата на масивна мрежеста ограда, а платформата е изработена от изключително здрава инструментална стомана, много от тях са оборудвани с удобна рампа за шофиране на добитък.

Характеристики на дизайна на агро кантарите

Електронните агро кантари за добитък също се различават по характеристиките на връзката между платформата и терминала. Системата може да бъде кабелна (с помощта на кабели) и безжична (данните се предават по радиоканал).

Агро кантарите също се различават по клас на точност (от I до III). Почти всички модели са допълнително оборудвани с батерии, които осигуряват работата на устройството офлайн.

Всички модели електронни агро кантари се различават по следните конструктивни характеристики:

  • агро кантарът може да бъде без ограда и с предвидена клетка или ограда за животни;
  • притежават защита срещу образуване на корозия;
  • може точно да определи теглото на движещите се животни;
  • може да има гофрирана, неплъзгаща се повърхност на платформата, която изключва подхлъзване и падане на животни.

Преди да изберете специален агро кантар за претегляне, вземете предвид горната граница на параметрите на претеглянето. За малките частни ферми не е препоръчително да харчите пари за скъпо оборудване, предназначено за маса от 10 тона или повече; модели с товароносимост до 600 кг ще бъдат идеални за тях.