Шофьорски курсове в София

Шофьорски курсове в София

Преди десетина години жена, която шофира, беше по-рядка гледка на пътя.

Сега обаче това много се промени. Животът в големия град стана много активен. Професионалната ангажираност на жените е много голяма, освен женските им задължения в дома и в грижите с децата. Затова все повече жени желаят и преминават през шофьорски курсове в София и получават шофьорски права. Според статистиката в големите столични райони всеки втори шофьор на кола е жена. Съответно всяка година всяко шофьорско училище приема много жени за обучение, които искат да получат шофьорска книжка.

В същото време има дори специализиран курс за екстремно шофиране, особено за жени.

Това съвсем не означава, че жената ще кара кола по-зле от мъж шофьор. Стилът на шофиране обаче ще бъде много различен. Жените са по-малко агресивни на пътя, тоест рядко са склонни към безразсъдство (разбира се, че е възможно и има и изключения). В същото време това качество (спокойствие) често може да попречи на жената бързо да вземе решение в критична ситуация. Ако мъж заобиколи неочаквано препятствие, жената е възможно просто да изпусне волана. Ето защо в специални шофьорски курсове за жени в София инструкторите вземат предвид особеностите на женската психология, когато преподават шофиране. Основно инструкторите се фокусират върху техниките на шофиране и по-малко се фокусират върху техническите детайли на автомобила – устройство, ремонт и др. В същото време, професията на инструктор сама по себе си престава да бъде прерогатив на мъжете. Все повече жени в сегашни дни стават инструктори по шофиране.

За да се запишете на шофьорски курс в София, можете да се свържете с нас на телефон:

0877 894 754. Адресът ни в гр. София е: ж-к Младост 2, ул. „Проф. Ал. Балан“ 16 РУМ – ет. 2 офис 36.

Можете да ни посетите. Нашите координати, как да стигнете до нас:  Метростанция – Александър Теодоров Балан. Автобуси – 4; 76; 111; 305; 306; 413. Тролей – 5.