ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ТЕСТОСТЕРОН ПРОПИОНАТ

Как действа тестостерон пропионат

Тестостерон пропионат е подобен на естествения мъжки хормон тестостерон. Действа чрез попълване на дефицитните нива на тестостерон при възрастни мъже. Липсата на тестостерон може да причини различни здравословни проблеми, включително импотентност, безплодие, ниско сексуално желание, умора, депресивно настроение и загуба на костна маса.

Чести нежелани реакции

Акне, болка на мястото на инжектиране, наддаване на тегло, повишен брой червени кръвни клетки, уголемяване на простатата, главоболие.

ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ

Предписан Ви е за лечение на ниски нива на тестостерон.

Вашият лекар ще Ви го приложи като инжекция в мускул.

Вашият лекар може да Ви наблюдава 30 минути след инжекцията, за да се увери, че нямате проблеми с дишането или нямате тежка алергична реакция.

Вашият лекар може да Ви прави кръвни изследвания редовно, за да следи нивата на червените кръвни клетки, чернодробната функция, тестостерона и простатния специфичен антиген (PSA), докато приемате тестостерон пропионат.

Уведомете Вашия лекар, ако получите симптоми като чести или продължителни ерекции, раздразнителност, нервност или наддаване на тегло след започване на лечението с това лекарство.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ТЕСТОСТЕРОН ПРОПИОНАТ
  • Тестостерон пропионат

В. Какво е тестостерон пропионат и за какво се използва?

Тестостеронът пропионат е вид тестостерон (мъжки полов хормон). Използва се при лечението на мъжки хипогонадизъм (състояние, при което тялото не произвежда достатъчно тестостерон).

В. Как и в каква доза трябва да приемам ?

Testosterone Propionate се прилага като инжекция само от лекар или медицинска сестра. Дозата се определя от Вашия лекар в зависимост от точното Ви медицинско състояние.

В. Кои са няколкото важни неща, които трябва да знам, докато приемам това лекарство?

Преди и по време на лечението, тестостеронът в кръвта Ви ще бъде внимателно проследяван от Вашия лекар, заедно с Вашите клинични симптоми. Може също да бъдете оценени, за да изключите съществуващ риск от рак на простатата. Вашият лекар може също така да извършва редовни проверки на гърдите и простатната жлеза, докато приемате това лекарство.

В. Какви са често срещаните странични ефекти от употребата му?

Най-честият страничен ефект е болка на мястото на инжектиране. Другите чести нежелани реакции са диария, болки в краката, замайване, повишено изпотяване, главоболие, акне, болки в гърдите и гинекомастия. Ако някоя от тези нежелани реакции ви притеснява, консултирайте се с лекар.