Химическо пране на матраци

Химическо пране на матраци. Химическото пране на такива матраци е дълъг и труден процес, тъй като… цялата мръсотия обикновено се намира вътре, в дебелината на продукта. Какво можете да направите? Можете да направите единствено дълбока екстракция с отстраняване на петна, премахване на миризми и последващо пълно изсушаване.

Кокосовите матраци съдържат кокосово влакно, обработено от междинната част на ядките на кокосовата палма.

Само матраци за новородени обикновено се правят от моноблок от този материал. Кокосовите влакна се използват главно в слоеве с различни пълнители, което придава твърдост на продукта. Поради своята естествена здравина и издръжливост, абсорбция на влага, кокосовите влакна са се превърнали в много популярен пълнител в съвременните модели ортопедични матраци.

Как ли се перат тези матраци?

Доста често такива продукти се почистват на химическо чистене по метода на екстракция и се почистват добре. Просто не забравяйте да запомните, че естествените влакна са силно хигроскопични и бързо абсорбират влагата. Въпреки че в индустриален мащаб всички влакна се обработват допълнително с латекс. Този процес се нарича гумиране. След лошо качество или дълго сушене в тях може да се появи мухъл.

Латексови матраци и прането на тези матраци

Това са доста често срещани матраци в нашето ежедневие. Има естествен и изкуствен латекс.

Натуралният се получава от млечния сок на каучукови растения и дърво хевея, които растат в Бразилия. Материалът се счита за по-хипоалергичен и безопасен за хората.

Изкуственият латекс (полиуретанова пяна) е разпенен полимер, който е по-издръжлив, по-евтин, способен да издържи тежестта на човешкото тяло и бързо да възвърне формата си.

Прането на тези матраци става лесно и леко с помощта на препарати. Благодарение на клетъчната и пореста структура е възможно да се постигне добра степен на пране на матраците, бързо и висококачествено изсъхване.

Видове матраци, на които се прилага пране под формата на повърхностно химическо чистене

Почиства се само външният слой или горният му неподвижен слой. Такива представители включват:

Надуваемите матраци са многофункционални, достъпни и особено популярни.

Водните са много скъпи, могат да се считат за по-екзотични.

Имате нужда от пране на матраци отворете тук