Услуга взимане на кола под наем в чужбина – част 2

Наемане на кола – Твърде ниските цени обаче трябва да Ви предупредят за възможно нещо не както трябва: дали мениджърите са „забравили“ да споменат някои задължителни допълнителни такси, например. Например, цената с отстъпка може да не включва застраховка. Като цяло работата с малки агенции за коли под наем може да бъде рисковано: за разлика от големите компании, които ценят репутацията си, такива фирми често се създават, за да печелят бързо пари по всякакъв начин.

Друг вариант е да наемете кола директно на летището без предварителна резервация. Но трябва да се помни, че този начин за наемане на кола е най-нерентабилният.

Внимавайте какво подписвате при наемане на кола

Прочетете много внимателно договора за наем. Ако не разбирате добре английски, поне прегледайте местата, където са посочени числата. Неразбираемите моменти е по-добре да се изяснят със служител на компанията за наемане. Тези организации имат безкраен брой допълнителни услуги, които с радост ще ви запишат в договора и по-късно ще изискат от вас да платите.

Не забравяйте за платените пътища и ограниченията на скоростта

Когато пътувате с кола под наем, не забравяйте, че в Европа понякога има платени пътища в стила на нашия BelToll, когато трябва да бъдете изключително внимателни – входът на платения участък не е оборудван с бариери. След като сте зяпнали, можете да получите глоба, която компанията за наемане ще поиска от вас. В случая с Италия ще Ви трябва да запомните така наречените секции Zona traffico limitato – това са зони в големите градове, където могат да влизат само местни жители (техните номера са в базата данни). В тези зони са инсталирани камери и не всички навигатори знаят за такива зони. Глобата е повече от 80 евро, плюс такса за изпращане на писмо. Добавяме също, че пушенето в коли под наем също не си струва – за това нарушение също е предвидена глоба.