Създаване на link building стратегия

Как да си създадем link building стратегия?

Най-важното от всичко е уебсайтовете, които се свързват с нас, да имат средно висок DA (авторитет на домейн) и link building връзките да се включват по възможно най-естествения начин.

Проучване на конкуренцията

Анализирайте вашите конкуренти и техните връзки. Добрата стратегия за изграждане на връзки се основава на проучване на вашите конкуренти.

За това има много мощен инструмент, наречен Ahrefs, откъдето можете да шпионирате стратегията за връзки на вашите конкуренти. Ще можете да видите колко обратни връзки имат и кои сайтове имат връзки към тях. Така ще можете да се свържете с тези страници и да им направите предложение за сътрудничество.

  • Тематика

Потърсете връзки на уеб страници, свързани с вашата тема. Много е важно страниците, с които контактувате, да са свързани с вашия блог. Ако вашият блог е за хранене, няма много смисъл да искате линк към блог, който е за маркетинг. Google ще ви възнагради, ако го направите и ще подобри вашия DA, ако се свържете към сайтове, несвързани с вашата тема или сектор, няма да бъдете санкционирани, но и няма да се възползвате.

Съдържание

  • Създавайте качествено съдържание.

Като напишете силно и пълно съдържание, вие ще накарате други уебсайтове да се свържат с вас естествено в съдържанието си, за да предоставят допълнителна и подходяща информация на читателя.

Връзките трябва да са естествени. Когато се свържат с вас, Google разбира, че вашият сайт е препоръчан. Следователно поставянето им по естествен начин ще помогне на Google да разбере, че това съдържание добавя стойност за потребителите.

  • Anchor текст

Ключовият текст трябва да е последователен и свързан с темата.

Опитайте се да поставите различни котви текстове. За да направите това, поиграйте с всички негови вариации: anchor текст с ключови думи, свързани с вашия бизнес (40%), с името на вашата марка (20%), поставете пълния URL (20%) и други anchor текстове с думи като „ тази статия“ или „щракнете тук“ (20%).

  • Видове връзки

Намерете баланс между dofollow и nofollow връзка. Въпреки че dofollows са тези, които предават права на свързаната страница, препоръчително е да ги комбинирате с nofollow връзки, тъй като те осигуряват повече естественост.

Вземете връзки от различни сайтове. Няма да изглежда естествено, ако един и същ уебсайт има връзка към вас 300 пъти. По-добра практика е да получите една обратна връзка от 300 различни страници, дори ако авторитетът на всички от тях не е висок.