Съвети за поддържане на вашата прахосмукачка – Част 1

Прахосмукачка поддържане: Вашата прахосмукачка ви служи, за да поддържате вашия дом чист и поддържан. За повечето собственици прахосмукачките често са инвестиция в дома им. И като всяка инвестиция, гарантирането, че тя се грижи правилно за чистотата, е най-добрият начин да я защитите.

Има много неща, които можете да направите, за да се уверите, че прахосмукачката ви работи така, както трябва, в продължение на много години напред. Нека да разгледаме седемте съвета за поддръжка, които трябва да знаете, за да ви помогнат да се грижите за вашия уред.

Сменяйте контейнерната торбичка редовно

Едно от най-бързите и лесни неща, които можете да направите, за да поддържате вашата прахосмукачка, е да подменяте торбата ѝ редовно. Много хора предполагат, че торбите трябва да бъдат заменени, само когато се запълнят. За да запазите машината си в най-добрия ѝ вид, е добре да я сменяте, когато тя е около 2/3 пълна, а не когато е догоре пълна с мръсотия. Отпадъците се нуждаят от място, за да влязат в торбата и ако вече има голямо натрупване на мръсотия вътре в нея, няма да има място за това, което прахосмукачката поема и тя няма да работи толкова ефективно, колкото би трябвало.

Има някои признаци, които можете да гледате, за да разберете, че торбата е пълна или близо до този момент. Най-очевидният знак е, когато вакуумирате дадена област и я намерите покрита с отпадъци, които не са били там преди. Това обикновено се случва, защото чантата е пълна, а отпадъците излизат в обратна посока и се връщат на килима. Друг знак е, когато забележите, че вакуумът не е толкова силен, колкото трябва да бъде.

Едно от основните предимства на притежаването на прахосмукачка без торбички е, че можете да видите точно колко мръсотия се улавя в машината. Очевидно е, че можете да видите колко пълна е вътрешната кутия. Това ще ви помогне да избегнете всички изброени по-горе проблеми и да ви помогне да поддържате прахосмукачката си.

Уверете се, че торбата е правилно прикрепена

Звучи лесно, но с толкова много различни марки, модели и видове прахосмукачки, поставянето на торбичката може да се окаже доста трудно за някои хора. Това важи особено за тези, които го правят за първи път.

Докато начинът на поставяне на торбата ще се различава от модел до модел, едно нещо остава постоянно. Трябва да сте сигурни, че отворът на торбата е здраво закрепен за дюзата. Ако има куки, държачи или клипове, ще трябва да ги прикрепите и на място.

Ако торбата не е правилно прикрепена, можете да откриете, че остатъците не влизат в нея. А вместо това запълват вътрешността на прахосмукачката. Това може да увреди почистващото средство, тъй като движещите се части няма да могат да вършат работата си толкова ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *