Съвети за отслабване за лятото

Съвети за отслабване

Следващият път, когато трябва да отидете до магазина, обикалете магазина в кръг. Това е необходимо не за да се приближите по- бавно до продуктите, а за да не се хванете на триковете на магазините. Всички полезни продукти, като правило, се намират по-близо до стените и по-далече, а в най-достъпните редове се поставят закуски, които не са особено полезни за фигурата.

Напълнете хладилника

През уикенда отидете до магазина и напълнете хладилника си със здравословни продукти. Нека винаги под ръка имате пресни плодове и зеленчуци, а във фризера лда имате замразени плодове и вегетариански смеси. Така със сигурност след работа няма да си купувате поредния не дотам полезен сладкиш, а ще използвате това, което имате в хладилника. В резултат на това ще консумирате по-малко калории и повече витамини.

Яжте през първата половина на деня

Пропускането на закуска, за да запазите апетита си за вечеря, не е правилната стратегия. Добре е да помислите за менюто си. Едно проучване установи, че количеството калории, които консумирате сутрин, силно влияе върху размера на вечерята и обяда. Така можете да изчислите колко калории бихте искали да получите от обяда и вечерята и да си определите каква ще е закуската Ви в съответствие с това.

Разпределете запасите си на храна

Поставете полезни храни по-близо до полезрението Ви: боб, ядки, цели зърна. Всеки път, когато отворите килера, първо ще видите здравословни храни и ще ги използвате във Вашата диета. В същото време няма да имате чувството, че се ограничавате по някакъв начин, което означава, че няма да има никакви вредни закуски.

Яжте далеч от тенджери и тигани

Ако ядете до купата за салата, тигана и тавата за печене, от която винаги можете да си добавите, няма да устоите. Затова си поставете в чинията порция, която Ви подхожда, и отдалечете останалата храна от обхвата Ви – поне от масата.

След като приключите спорцията си, изчакайте 10-15 минути, след което решете дали искате допълнително храна. Наситеността идва малко по-късно от приключването на яденето, така че ще се изненадате как към този момент Вие просто ще  се почувствате сити няма да преяждате.

Повече информация на Как да отслабна блог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *