Скачане на батут

Скачането на батут звучи толкова забавно, колкото и изглежда, но също така е и спорт, който извайва тялото и крие много ползи за здравето.

Кога беше последния път, когато истински се забавлявахте на тренировка?

В случай, че фитнесът ви се струва скучен и нямате достатъчно мотивация да спортувате, то скачането на батут е точно за вас. Гарантирано е че истински ще се забавлявате. Тези тренировки ще ви донесът изключителни ползи за цялото тяло. Чрез тях ще получите лесно и приятно кардио решение, подобряване на баланса и координацията, здрави кости, както и загуба на тегло.

Скачане на батут

Ползите от упражненията на батут са били анализирани от учените на НАСА.

Доказано е че 10 минути скачане са равни на 30 минути бягане, при това без да има вредно натоварване на ставите и гръбначния стълб. Скачането на батут води до прилив на енергия и повишаване на настроението, намалява главоболието, стреса и безпокойството. Този ефект се получава като се увеличават нивата на ендорфин в кръвта (хормона на щастието).

Американския физиолог Джеймс Уайт превръща удоволствието от скачането на батути в професионален спорт- т.нар. Fit Jumping. Той доказва, че с 20 минути скачане  на ден се забавя стареенето.

Скачането на батут изглежда като детска игра, но всъщност е част от професионална спортна гимнастика. Едно занимание по скачане на батут тренира над 400 мускула, действа зареждащо и освобождава от натрупания стрес. Освен всички ползи за здравето, които ни дава скачането на батут, той може да бъде и просто за забавляние на възрастни и деца. Гарантирано по време на тренировка с батут усмивката  няма да слезе от лицето ви. Освободете съзнанието си и опитайте нещо ново и хубаво за себе си и се забавлявайте.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *