Разновидности на гаражни врати

Портите за гаража са една важна и неразделна част. Без тях е невъзможно да се защити домът на автомобила от лошо време или натрапници. В допълнение, те са отговорни не само за безопасността на машината, но и за дизайна на цялата структура. Следователно гаражните врати трябва да бъдат както надеждни, прости и удобни за използване, така и презентационни.

В тази статия ще разгледаме основните видове гаражни врати, така че да е по-лесно да изберете дизайна, от който се нуждаете. Наистина рано или късно всеки собственик на автомобил строи или купува къща за своя „железен кон“ и въпросът за неговата защита става релевантен.

Размери

Размерът на гаражната врата се регулира от закон, който гласи, че за малки автомобили и мотоциклети трябва да бъде от 1,8 м до 2,2 м и височина около 2 м. За по-големите автомобили препоръчителната ширина на отваряне е най-малко 4, т.е. 80 m.

За да разберете колко широк отвор е необходим специално за вашето оборудване, можете да използвате проста и универсална формула. За да направите това, добавете 90 см към ширината на колата (45 см от всяка страна).

Днес всеки вид порта може да бъде направен до желания размер при поискване. Има обаче някои ограничения, а именно във физическата активност. Факт е, че ако в производството се използват стомана или алуминий, максималното допустимо натоварване не може да бъде по-високо от 15 кг на 1 м². И допустимата ширина и височина в този случай са съответно 5 и 3 метра.

Разновидности на гаражни врати

Изборът на дизайни за гаража е доста голям, така че има много за избор. Всяка от опциите има своите плюсове и минуси. Основната им разлика не е външният вид, а методът или механизмът на отваряне.

В рамките на тази статия ще разгледаме няколко основни и най-популярни типа:

1.Разтварящи се

2.Повдигащи се

3.Ролетни

4.Плъзгащи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *