Различни видове нагръдник за куче

Правилният избор на нагръдник за кучето Ви може да се направи с помощта на таблици с размерите, специални модели.

Основните мерки са:

-Дължината на гърба, измерена от врата до опашката на животното.

-Обиколката на гръдния кош, преминаваща през най-широкото място зад лактите на животното. Към получените резултати се добавят 2 см за големи и 1 см за малки породи.

-Обиколка на шията. Тя се измерва на мястото на яката.

Нагръдник за куче

Нагръдникът е предназначен за всяка кучешка порода. Те са изработени от различни видове материали, например кожа, брезент, найлон, плат, велур и др.

Сред тази група кучета има не само малки екземпляри, но и миниатюрни с тънки шии и малки лапи. Изглежда, че дори най-красивата яка ще им даде дискомфорт. Така че домашните любимци се нуждаят от мек, удобен колан, който да им помогне в различни ежедневни ситуации. Дори безразсъдното преследване на пеперуда може да има неприятни последствия за тях. Множество производители на аксесоари за кучета предлагат следните видове колани:

Нагръдници за по-дребни породи кучета

-Меки нагръдници. Велур или нагръдници от друга мека тъкан предпазват кучето от случайно нараняване. Те са много подходящи за чихуахуа, Toy Terrier, йоркширски териер.

-Жилетка Нагръдник. Най-често този вид нагръдници се препоръчва да се използват за гладкокоси миниатюрни породи. Допълнително затопляне за зимни разходки се постига от красиви, пухкави тъкани, те се изработват от кожа, синтипон.

-Нагръдници за кучета от малки породи. Мопс, френски и английски булдог ще се радват да ходят в кожена, найлонова сбруя.

-Колани за малки кучета. Най-големият избор на модели за отдих, представени за миниатюрни породи. В случай, че трябва да вдигнете домашния си любимец с помощта на нагръдник, можете да изберете модел с дръжки на гърба.

-Кожени колани за малки кучета. Сега се предлагат красиви тънки кожени колани с удобни, функционални закопчалки, украсени с различни елементи. Най-често те се използват при участие в изложби.

Нагръдници за малки кучета. Малкото куче често се повдига в процеса на ходене, например, пред голяма локва. За тази цел е удобно да се използва пешеходна лента с дръжка, разположена отзад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *