Разликите между Копирайтър и Автор на съдържание

Разликите между Копирайтър и Автор на съдържание

Разликите между копирайтър и автор на съдържание са големи и малки. Всякакви брандове в днешно време не биха могли да съществуват успешно без маркетинг. И най-вече, споделяне на качествено, полезно съдържание, чрез което да трайно да ангажират таргет аудиторията си. Това съдържание се създава от автори на съдържание и копирайтъри.

Двете, различни в есенцията си роли, имат една мисия, а именно да спечелят клиенти и последователи. В тази кратка статия ще обсъдим 3 основни разлики, които ясно ще очертаят границите на двете дисциплини; но и ще покажат защо съвместната им работа е толкова важна за успехът на маркетинг стратегията на един бранд.  

Ето и 3-те основно разлики:

  1. Копирайтърът продава – Авторът на съдържание информира. Идеята на авторите на съдържание е да изградят доверие у последователите на бранда, чрез писане на статии, блог постове или книги. Те целят да информират потребителите и да създадат усещане за легитимност на бранда. Докато копирайтърът се е заел със задачата да продава продуктите на бранда чрез кратки въздействащи послания, възползвайки се от това доверие.
  2. Авторите на съдържание работят в дългосрочен план. Тук идва и това, което споменахме по-горе: в есенцията и на двете роли е продаването. Създаващите съдържание постелят основата, на която да се градят бъдещи продажби. Показването на знания в дълбочина, непрестанното писане за последни тенденции и иновациив сферата; наистина изграждат силно доверие у потребителите. Копирайтърът, за разлика, използва концентрацията си в затварянето на продажби в краткосрочен план. Те правят най-често това използвайки емоционални лозунги, реклами или кампании.
  3. Създателите на съдържание се занимават с SEO. Хората, които създават съдържание, се занимават най-вече с SEO стратегията на бранда. Те се опитват да доведат органичен трафик от хора на сайта на бранда. Отново, с цел дългосрочни продажби и осведомесност на бъдещи клиенти.

Копирайтърите се възползват от тези стратегии и ги използват за набирането на нови сделки.

 В заключение, двете роли са тясно свързани и тяхната взаимосвързаност е ключова за успеха на цялостната маркетинг стратегия. Бихме спорили дали един маркетинг специалист би могъл да пише и двата вида съдържание успешно. Двете изискват тотално различен стил на писане и експертиза. Особено имайки предвид, колко дейтайлно и осведомително може да бъде създаването на авторско съдържание; както и колко ориентирани и профилирани в продажбите трябва да бъдат копирайтърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *