Пътеки за коридор и стълбища

Ако търсите начини да украсите коридора си, без да харчите твърде много за разходи за подови настилки от твърда дървесина или по-важното е да търсите начини за защита на вашия под от твърда дървесина, пътеки за коридор са правилният начин! За щастие вече има пътеки, които са проектирани специално да предпазват подовата ви настилка от всякакви повреди.

Правилните размери на пътеки за коридор

Пътеките за коридор са дълги правоъгълни килими, които можете да поставите във всякакви зони с много трафик. Пътеките не само предпазват подовата ви настилка от износване, но и могат да окажат огромно влияние върху дизайна на тясно пространство. За да намерите приветлив, устойчив на мръсотия килим, който може да се справи с живота в бързата лента, имайте предвид тези съвети за пътеки за коридор.

Важно е да имате предвид, че пътеките винаги трябва да са съобразени с формата на вашия коридор. Предлагат се в различни дължини и ширини.

Какъв материал пътека за коридор да изберете

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, преди да закупите пътека за коридор, е кой материал търсите. Независимо дали излизате навън или си лягате, килимът за коридора е част от ежедневните ви преходи у дома. Когато избирате материал за пътека, трябва да вземете предвид няколко неща, които могат да повредят или оцветят килима. Между разцепването на торбите с хранителни стоки и развълнуваните домашни любимци, които пишкат във входа ви, има много опасности от двете страни на прага.

Материалът на вашия килим трябва да може да се справи с тях. Предлага се разнообразие от различни материали. Например, най-разпространеният е килим, изработен от синтетични влакна, който е най-подходящ за някой, който е алергичен към устойчиви влакна. Ако сте любител на домашни любимци, изберете пътека, изработен от полипропилен, който е лесен за почистване, устойчив на влага. Ако търсите нещо, което е издръжливо дълго, изберете пътека за под, изработена от памук и найлон.

Какъв цвят пътека за коридор да изберете

 Ако стените на коридора ви са боядисани в неутрален цвят. Като бяло, бежово или сиво, изборът на жив килим е чудесен начин да внесете индивидуалност и баланс в иначе затворено пространство. Можете да освежите влизането си в дома си със светли, ярки цветове.

Ако искате килим, който да е мек и изтънчен, закупете пътека в цвят. Който точно съвпада с тоновете във вашата подова настилка – той ще се впише идеално. Ако коридорът ви завършва с отворена врата, която позволява да се надникне в съседната стая, не е нужно да съчетавате цветовете на килима. Просто координирайте палитрите си.