Продължение на стъпките от процеса на химическо чистене

Продължение на стъпките от процеса на химическо чистене. Когато дрехите са в перфорирания барабан, има постоянен поток от разтворител от помпата и системата за филтриране под формата на спрей. Замърсеният разтворител се изпомпва непрекъснато през филтъра и се връща обратно в барабана, вече почистен.

Като пример, машина за химическо чистене може да изпомпва перхлоретилен със скорост от 5678 литра на час. Ако цикълът на почистване на дрехите продължава 8 минути, тогава през системата ще преминат 757 литра. Това е повече от достатъчно, за да почистите добре дрехите си.

Стъпки при процеса на химическо чистене

Следва сушенето.

Следващият цикъл е отстраняване на остатъците от разтворител от дрехите с циркулиращ топъл въздух в барабана. Разтворителят (перхлоретилен) се изпарява и след това кондензира върху охлаждащите намотки. Ако в системата има вода, тогава по време на процеса на кондензация тя се натрупва върху разтворителя и лесно се отстранява. Ако влагата не бъде отстранена от процеса, съществува висок риск от повреда на продукта.

Последната операция е завършваща

Последната фаза от операцията по почистване на дрехата включва обработка, пресоване, парене, гладене и всички необходими ремонтни дейности за възстановяване на дрехата.

Това е процедура за почистване на дрехи, както и други неща, по време на която се използват специални химически разтворители. Има няколко важни нюанса на такова почистване, така че ви предлагаме да се запознаете по-подробно с това какво е химическо чистене и как работи.

Как работи химическото чистене?

Основната задача на химическото чистене е да премахне стари петна и мръсотия, които не могат да бъдат премахнати с редовно пране. За извършване на такова почистване на дрехи се използват 2 основни вида разтворители. Това са специални активни течности, като:

перхлоретилен;

въглеводород.

Друг вариант за химическо чистене е водата. Така нареченото водно почистване.

Машината, използвана за химическо чистене, е доста сложно оборудване. Наподобява обикновена пералня. Но основната разлика е, че това устройство има двигател, резервоар, дестилатор и хладилник.

Такива устройства могат да бъдат компактни или пълноразмерни. Те се разделят по вида на използвания разтворител, както и по броя на резервоарите – налични са еднобакови, двубакови и трибакови.

Стъпките при процеса на химическо чистене вижте тук