Предимства на изолацията от каменна вата

Научете как естествената сила на камъка може да увеличи комфорта във вашия дом. Известна също като минерална вата, каменната вата се създава чрез предене на разтопена скала и минерали със стоманена шлака, за да се създаде продукт от вълна, подобен на захарен памук. Пресована на рула и листове, каменната вата създава невероятно ефективна изолация със звукопоглъщащи и пожароустойчиви свойства. Инсталира се като всяка изолация от вата в кухината на стената, но може да бъде или гъвкава, или твърда, предоставяйки пълен набор от решения, които да отговарят на вашите нужди. Ето и преимствата на изолация от каменна вата:

Защо да иберем изолация от каменна вата

  • Това е ефективно

Продуктите на ROCKWOOL извличат топлинните си свойства от малки въздушни джобове, уловени във физическите структури на каменната вата. Тази структура позволява на изолацията да държи горещия въздух навън в горещ климат и да запазва топлината в студен климат.

  • По-безопасно е

Каменната вата е устойчива на огън. Така че, ако започне пожар, това ще забави разпространението, като ще даде на вас и вашето семейство повече време да избягате.

  • По-тихо е

Каменната вата е с висока плътност и отлично абсорбира звука. Обикновено се предлага инсталиране в общите стени на многофамилни жилища, за да се намали звукът в дома и да се увеличи комфорта.

Но ние го използваме и в еднофамилни жилища, за да създадем звукови бариери между баните и спалните,. Както и в по-шумни пространства като всекидневни или медийни стаи.“ А в собствения дом на Ник: „Изолирахме целия таван на първия етаж, за да ни позволи да сложим децата да спят на горния етаж, докато ние продължаваме да забавляваме гостите на главния етаж.“

  • Той е влагоотблъскващ

Изолацията с каменна вата естествено отблъсква водата и влагата. Така че дългосрочните топлинни характеристики на изолацията не се влияят от водата. Ник често заменя компрометираните фибростъкло с ROCKWOOL при проекти за ремоделиране, особено в зони на дома, които са податливи на повтарящи се събития на влага, като мазета, където нивата на влага могат да бъдат високи.

  • По-здравословно е

Влагата и мухълът могат да повлияят на структурната цялост на вашия дом. Да имат вредно въздействие върху топлинните му характеристики и да компрометират респираторното здраве на обитателите му. Ник обяснява:  „Използването на ROCKWOOL допринася за по-здравословна вътрешна среда, тъй като е нетоксичен и естествено устойчив на гниене, плесен, мухъл и растеж на бактерии.“