Почистване на мазе от боклука и го подредба

Почистване на мазе от боклука и го подредба

Да се захванем със задачата за почистване на мазе не е лесно. Началото все пак е доста просто: ако знаете, че нещо трябва да бъде изхвърлено, изхвърлете го. Счупен стол, който възнамерявате да ремонтирате от три години? Хвърлете го. Кутия с дреболии, които вече не отговарят на вашия вкус за декор? Отърви се от него.

Изхвърлете ненужните вещи от мазето

Вече сте започнали този процес, като маркирате нещата като боклук, така че по-голямата част от тази стъпка е да извадите тези неща от мазето си за изхвърляне. Ако наемете контейнер за боклук, можете да го доставите направо до вашия вход, за да можете да хвърляте боклук в него, докато сортирате.

Последен преглед на предметите за изхвърляне от мазето

Това също е добър момент да разгледате всички предмети, за които може да сте се колебали. След като изчистите всичко, маркирано като кошче, отделете малко време, за да прегледате елементите, за които не сте били сигурни, и ги преразгледайте. Въпреки това, не вземайте тези решения, защото някой казва, че трябва.

„Никой – нито гурутата по разчистване, най-добрите приятели или някой друг – не може да ви каже от какво да се отървете и кое е важно да запазите“, каза Даргис. „Само Вие знаете историите зад вашите притежания и как те ви влияят.“

Сортирайте вашето мазе в секции

Сега, когато боклукът е далеч от пътя и имате малко повече място за работа, е време да започнете да сортирате това, което остава в мазето Ви. Най-лесният начин да се справите с тази стъпка е да сортирате в три купчини, които съответстват на вашите стикери: запазете, дарете и продайте.

В идеална ситуация можете просто да преминете и да сортирате всичко наведнъж. В действителност това е много трудно да се направи. Така че, докато работите върху сортирането на останалите си неща, помислете за тези съвети за разчистване на разхвърляно мазе:

  • Започнете с малко: Ако се чувствате претоварени, разделете проекта на по-малки секции. Вземете малко тиксо, канап или друг разделител и разделете мазето. Ако пространството е много претрупано, помислете дали да го разделите на отделни секции приблизително с размера на гардероб. След като зоните са маркирани, сортирайте ги една по една.
  • Правете почивки: Няма причина да бързате с този процес. Може да бъде емоционално, физически и психически изтощително. Ако имате нужда от време за презареждане, отделете го.
  • Помолете за помощ: Въпреки че окончателното решение какво да правите с всеки артикул в крайна сметка е ваше, ако вече сте маркирали нещата, за приятелите или семейството е лесно да подадат ръка за помощ при сортирането, без нещата да бъдат изгубени.