Постелка за тренировки по йога

Как да изберем постелка за тренировки по йога

 

Коя е идеалната постелка за тренировки по йога.

Идеалната постелка за йога е добре да има следните няколко показатели:

1/Да не се плъзга. В противен случай при асани и виняси краката и ръцете ще се разпръснат във всички посоки. Освен това, колкото по-интензивна е вашата практика, толкова по-важна е тази точка. Най-„лепкавите“ известни модели са гумените килими като Ojas Salamander. Имайте предвид обаче, че „лепкавостта“ на килим е обратно пропорционална на неговата издръжливост – нехлъзгащият килим е подложен на повече сили на триене и се износва по-бързо.

2/Да не се разтяга. Почти всички йога постелки са подсилени, т.е. да имат мрежеста рамка или текстилно ядро ​​вътре. Той предотвратява разтягането на килима и освен това увеличава неговата здравина и издръжливост. Подсилването често работи най-добре в една посока, т.е. килимът не се деформира заедно, но може да се простира напречно. По-добре е да го проверите преди да купите. Килимите от юта използват влакна от юта като подсилване. Корковите подложки не се нуждаят от подсилване, тъй като те самата коркова повърхност придава на продукта якост на опън.

3/Да бъде симетрична. Например Reebok прави скосени килими. На такъв килим е трудно да се запази симетрията на асаните, защото те трябва да се изпълняват сякаш „под ъгъл“. Идеалната форма на стелката за йога е правоъгълна. Размерът върху него също помага добре на начинаещите.

За нас: Йога Хаус, телефон за връзка: +(359)886 759 809.

4/Да бъдете хигиенична и екологична. Материалът, от който е направена Вашата стелка за йога, определя не само физическите и органолептичните свойства на вашата стелка, но и Вашето благосъстояние и евентуално здраве. Миризмата от евтина PVC стелка за йога може да се задържи дълго време и да Ви преследва по време на тренировка, като да Ви пречи да се концентрирате върху асани, а неизвестният състав на самия материал може да причини алергии и други неприятни последици. И не става въпрос за материала като такъв. Например, PVC стелка за йога, произведен в Германия (като Ришикеш), ще бъде по-безопасна от китайския каучук от Aliexpress, за качеството на който никой не носи отговорност. От тук съвет: по-добре е да изберете стелка за йога, на която да правите практиките си на известни марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *