Подмяна на елементите за захранване на чип на ключа Mercedes

  1. Избутайте основния ключ като натиснете малкия бутон (на ключалката).
  2. Натиснете капачката над елементите.
  3. Поставете два нови елемента с положителен електрод нагоре под раздела за контакт. Опитайте да не натискате раздела за контакт.
  4. Натиснете капака, докато влезе в слота. Ако смяната на батерията е отнела повече от 1 минута, тогава ключът ще трябва да бъде синхронизиран.

Поправете чип за ключ (IR ключ) Mercedes.

Бутонът на инфрачервения ключодържател Mercedes, а именно микропревключвателят в него, е много уязвим за замърсявания и всякакви небрежни манипулации. Така че, за да се опитате да поправите ключодържателя самостоятелно, трябва:

  1. Разглобете ключалката, извадете дъската, батериите. Измийте тялото с ключодържателя, външните копчета и гумените ленти с вода и изсушете. Таксата трябва да се деактивира.
  2. Бутонът, прикрепен към дъската, е сгъваем. Отвън има стоманена подвижна U-образна пръчка с отвор, а отвътре е самата пластмасова пип-преса. С остър предмет е необходимо да огънете страната (крака на буквата P) от тялото на бутона и да го извадите. След това извадете бутона.
  3. Вътре в бутона, точно под пластмасовия „тръбопровод“, се намира кръгла месингова мембрана, която трябва да бъде отстранена с игла. Именно тя затваря контактите на самата дъска и именно под нея се натрупва мръсотия.
  4. Изплакнете всички вътрешни части на ключодържателя с алкохол, изсушете и сглобете ключодържателя.

Ако нищо от горе изброеното не помогне да „съживите“ ключа, тогава имаше още един начин: да поръчате нов ключ.

Нов ключ (ключове) може да бъде поръчан само в сервиза на дилъра.

Това обикновено е дълъг, скъп и сложен процес, но както показва практиката, обръщането към „занаятчиите“ струва повече. Защото „националните занаятчии“ работят предимно с „мръсен“ Mercedes, който търговецът ще бъде задължен да декларира пред органите на реда.

Информацията по-долу се отнася до някои дилъри.

Изискване на официални дилърски услуги:

За да поръчате ключ от дилъра, трябва да предоставите: автомобил, PTS, Удостоверение за регистрация на автомобила и собственика на автомобила.

Ако собственикът не може да присъства, се изисква нотариално заверено пълномощно, чийто текст трябва да съдържа израза, че лицето, получило пълномощното, „има право да поръчва и получава части, свързани с охрана против кражба“.

Време за изпълнение от 2 седмици до 2 месеца. През цялото това време Mercedes може да остане в сервиза безплатно. Ще трябва да платите за диагнозтика, самия (ите) ключ (и) и синхронизирането на получения (те) ключ (ове).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *