Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал

Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал.

-Творчески подбор на кандидат за позиция въз основа на нуждите и ценностите на компанията;

-разширяване на списъка с източници, използвани за подбор на служители с помощта на наличните технологии;

-използването на HRM системи (управление на човешките ресурси) помага за автоматизиране на процеса на търсене на контакти; създаване на EVP (Employee Value Proposition), който привлича талантливи изпълнители;

-комуникация с кандидат за позиция за идентифициране на неговите предимства и недостатъци в професията.

ИТ система за подбор на персонал

Стратегия за подбор на персонал

ATS системата е инструмент, който:

ви позволява да ускорите процеса на подбор на кандидати; спестява пари на компанията и време на мениджърите по човешки ресурси; дава възможност за подбор на висококачествени служители и визуализиране на резултатите от работата на отдела по човешки ресурси без главоболия.

На първия етап ATS системите помагат за извършване на аналитични дейности и извършване на анализ на CV. След това те помагат да се създаде списък с кандидати, да се прехвърли информация в системата и да се комбинират счетоводни данни в общ отчет, което ви позволява да прехвърлите част от отговорностите за намиране на служители към „машината“.

Има няколко вида ATS платформи: всяка от тях е адаптирана за конкретен случай и се различава по функционалност и цена. Например, има ATS системи както за набиране на персонал в HR екип от един или двама души, така и за служители на големи компании.

Каним ви да разгледате няколко ATS платформи, предназначени за подбор на персонал:

FriendWork Recruiter. Събира автобиографии на кандидати от налични източници, работи с анализ и ви позволява да влезете във видеоконференция с кандидата директно в програмата;

Huntflow. Това е облачно базирана CRM система с вътрешна поща, която опростява комуникацията между кандидат за позиция и работодател. Много удобно за подбор на персонал. Системата анализира фунията на кандидата, търси автобиографии в различни източници.

Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал вижте тук