Осигуряване на товарен превоз

Формите на организация разграничават линейното и трампово корабоплаване

Линейното корабоплаване представлява планирано доставяне на стоки в предварително определени посоки. Обикновено говорим за транспортиране на малки партиди общи товари като осигуряване на товарен превоз.

Трамповото корабоплаване („трамп“ от английския „трамп“) е нередовна, нерегулярна доставка на стоки по море, без да се изисква отделен график. Обикновено насипните товари (дървен материал, руда, нефт) се доставят по този начин на един получател.

Трамповите съдове оперират в областите, които носят най-голяма печалба въз основа на тарифите за товарен превоз, тоест размера на плащането за доставка.

Alexander Logistics е нашата частна компания. За услуги, моля свържете се с нас. Адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене. Телефон: +359 2817 7766.

7 основни етапа на осигуряване на товарен превоз с всякакъв вид транспорт

За компетентно осигуряване на товарен превоз трябва да се предприемат следните стъпки:

1/Приемане на заявлението. На този етап се извършва индивидуална работа с клиента, избира се най-подходящият маршрут, като се отчита транспортният компонент и пътната обстановка.

2/Разберете какви допълнителни услуги се изискват от клиента (разтоварване, зареждане, съхранение).

3/Канцеларската работа. На този етап те подписват споразумение, изготвят придружаващи документи и при необходимост подготвят извлечение от фактура. Плащането се извършва и за услугите на транспортната компания.

4/Изпращане на товарен транспорт. Тя трябва да бъде навременна и непрекъсната.

5/Предоставянето на допълнителни услуги.

6/Доставка. Този етап, ако е необходимо, се контролира от специалисти.

7/Доставка на стоки и подписване на товарителницата.

Транспортна логистика – какво представлява, основни понятия, задачи и характеристики + съвети относно избора на транспортна фирма

Днес ще поговорим за това какво представлява транспортната логистика и ще споделим съвети как да изберем транспортна логистична компания. Трудно е да си представим бизнес, който може да съществува, още по-малко да се развива, без да превозва различни стоки. Суровините трябва да се доставят до производство, готови стоки до посредника и от посредника до потребителя. Организиране на всички движения, минимизиране на разходите – това е основната задача на транспортната логистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *