Най-широко използвани уреди за миене на под

Размерите на машините, уредите за почистване на под могат да бъдат много различни

От много малки уреди за миене на под на локални замърсявания и стълби. Това включва и уреди без резервоари и засмукване, но те не са ротори – няма да ги разглеждаме подробно до големи самоходни машини за миене на под.

Най-широко използвани са средните по размер уреди за почистване с натискане. Поради средния си размер уредите за почистване на под се използват в повечето предприятия, като се справят както с малки площи, така и с големи площи, за които по една или друга причина не е възможно да се използва машина със седалка за оператор.

Резервоарите за различни уреди за почистване на под варират от 4 литра за малките до над 200 литра за най-големите карачи. Както разбирате, просто е неразумно да купувате голям самоходен уред за почистване на под за малък офис. А с малък уред за почистване на под с резервоари за вода от 10 литра просто се измъчвате да почиствате подовете в склад с площ над 2000 кв.м.

Уреди за миене на под с теоретичен капацитет на почистване

Ето защо е най-добре да закупите уред за почистване на под с теоретичен капацитет на почистване. Малко по-малък от размера на Вашата зона на час. Ако имате магазин с обща площ 1000 кв.м., тогава машина, уред за почистване на под с капацитет от 800 до 1000 кв.м / ч е напълно подходяща за Вас. Като се има предвид, че производителите посочват теоретичната производителност на почистване. Тогава само за час и половина до два часа Вашият магазин ще бъде измит с такава почистваща машина.

Но не забравяйте за размерите на уреда за почистване на под за почистване на под. Ако имате доста тесни пътеки или ще транспортирате колата от етаж на етаж в асансьор. Тогава не забравяйте да изберете тесен уред за почистване на под, тъй като дори ездачите могат да бъдат тесни. Не е икономически осъществимо закупуването на уреди за почистване на под. Сушилна машина с часова производителност, по-голяма от площта, която трябва да се почисти.