Най-добрите упражнения на всички времена

Всеки се нуждае от най-добрата тренировка – тази, която ще изгори мазнините, както никоя друга досега. Но както се оказва, най-добрите упражнения са непреходни. Изпробвайте най-добрите упражнения на всички времена и никога повече няма да се върнете към старите, клучни,безрезултатни упражнения.

Клекове

Долната част на тялото ви- и имаме предвид целият ни долен торс – обича упражненията с клелове. „Те работят с всички по-големи мускули в долната половина на тялото, което ги прави изключително ефективни и жързорезултатни както при изграждането на мускули, така и при изгарянето на калории“, казва Жаклин Бренън,, личен треньор и съосновател на Mindfuel Wellness (един от най-известните тренировъчни центрове в Чикаго). Плюс това, тъй като всички ние клякаме, когато събираме нещо от пода, играем с племенниците или даже като се навеждаме да си завържем връзките на обувките, те са невероятно функционални.

Как да ги правите:  Застанете изправени с краката си на нивото на раменете. Натиснете бедрата назад и огънете коленете си, за да спускате тялото си колкото е възможно повече към пода, като държите гърдите си нприведени към коленете. Задръжте минута, след което бавно се изправете, избутвайки тежестта си върху петите при изправянето.

 

Вдигане на тежести

Вдигането на тежести действа отлично при работата за гърба. Освен това спестява време, тъй като то тренира много мускули наведнъж, а се извършва само едно движение.

Как да го направите: Застанете изправени с краката си на широчината на раменете придържайки средна тежест (Или можете да използвате две по-малки гири). Натиснете бедрата си назад, леко приклекнете с тежестта напред. Бедрата ви остават леко напред, а раменете ви се изправят нагоре и назад.

Планкове

Те работят върху дълбоките вътрешни мускули, включително и за напречния корем, за да спомогнат за изграждане на стабилен гръбначен стълб, за енергия за тренировките и повишаване издръжливостта на тялото.

Как да го направите: Спуснете горната част на тялото си успоредно на пода, така че теглото ви да лежи на лактите, а лактите ви са на пода точно под раменете. Тялото ви трябва да образува права линия по дължина. Стягате се и  задържате така за около минута за най-голям ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *