Кучешка храна – най-доброто за домашните ни любимци

Най-добрата храна за малки и големи породи кучета

Дребните породи кучета и големите породи кучета имат различни хранителни нужди. Големите породи кучета са по-склонни към мускулно-скелетни проблеми, отколкото по-малките породи и затова често се нуждаят от храна за големи породи кучета с различни баланси на определени хранителни вещества за насърчаване на мускулно-скелетното здраве, особено като кученца. Кучетата от дребни породи, от друга страна, могат да се задавят с големи гранули и имат свои собствени хранителни изисквания, които могат да бъдат задоволени с храна за кучета от дребни породи. Проучете породата на вашето куче, за да разберете дали има някакви допълнителни хранителни изисквания, за които трябва да знаете при избора на кучешка храна.

Най-добрата кучешка храна за малки кученца

Хранителните нужди на кучетата варират през целия живот. Кученцата имат различни хранителни нужди от възрастните кучета, а възрастните кучета имат свои собствени хранителни съображения. Повечето компании за кучешка храна предлагат специално формулирани храни за кученца за всеки етап от живота на кучето, което улеснява стесняването на избора ви. Ако се притеснявате коя е най-добрата кучешка храна за етапа от живота на вашето куче, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да видите какъв етап храна е подходяща за вашето куче.

Вашето кученце се нуждае от различен хранителен баланс от възрастното куче. Това важи особено за големите породи. Храненето на кученца от големи породи може да помогне, тъй като техният растеж трябва да се наблюдава внимателно, за да се предотвратят проблеми с костите и ставите. Други кученца се справят добре както с „храна за кученца“, така и с храна с етикет „за всички етапи от живота“. Най-добрата храна за вашето кученце зависи от размера и породата на вашето кученце. Винаги се консултирайте с вашия ветеринарен лекар за препоръки относно храненето на кученца. Той ще Ви даде съвет как да преминете от храна за кученца към храна за възрастни кучета.

Най-добрата кучешка храна за възрастни кучета

Възрастните кучета, обикновено считани за 7+, варират в индивидуалните си хранителни нужди. По-младите възрастни кучета може да се борят с наднормено тегло. А по-възрастните възрастни кучета може да се борят с поднормено тегло, поради което има такова разнообразие.

Изборът на най-добрата храна за възрастни кучета може да се сведе до това какво вашето куче намира за вкусно. Много по-възрастни кучета предпочитат мокра храна, докато други може да се нуждаят от затоплена храна, за да подобрят ароматите. В крайна сметка вашият ветеринарен лекар може да ви помогне да изберете най-добрата кучешка храна за по-възрастен домашен любимец.