Контейнери претоварване с кранове

Контейнери претоварване с кранове, полезна информация от експертите на – konteineri.net

Контейнери претоварване с кранове

В Германия за претоварване на ГТК от вагон на вагон, от вагон на АС и обратно, от ТС на рампа и обратно, се използва оригинален железопътен кран със завъртащи се конзоли, тип ULS IV. Той е хибрид между мостов и козлов кран и е показан в поглед отстрани в неработно (транспортно). И в напречен поглед в работно положение. Монтиран е нa самоходен шестосов платформен вагон 1, с две кабини за управление 2. Кранът е с хидрав­лично задвижване и се състои от два портала 3, всеки с телескопно повдигаща се горна част 4.

Към всяка от горните греди на 4 шарнирно са свързани по две завъртащи се на 90° конзоли 5. Отдолу на които са закрепени хидравлични опори 6. Отгоре на 4 и 5 има релси, по които се придвижва мост 7. На който, чрез стоманени въжета, е окачен спредер 8 за ГТК 1А, 1В и 1C. Ввключително и 2 броя 1C едновременно, за контрейлери, полуремаркета и сменяеми каросерии.

ГТК спредер

За ГТК спредерът има завъртащи се контрафитиги – 9 за 1 А и 10 за 1C. Когато се повдигат два ГТК 1C двата контрафитинга 11 се завъртат надолу. Те могат да се преместват спрямо рамата на спредера – напречно на ± 30 mm и надлъжно ± 35 mm, за да се осигури хващането, ако двата контейнера са разместени един спрямо друг. За манипулиране на контрейлери, сменяеми каросерии и полуремаркета се използват щипките 12, които могат да се спускат, вдигат, събират и раздалечават спрямо рамата на спредера.

Точното позициониране на вагона с крана срещу контейнера се осигурява от изчислителен комплекс. който работи надеждно при температура от -25°С до +70°С. Той се състои oт два микропроцесора, всеки с памет oт 32 kB. Въз основа на f/d обработка на информация за габаритите на ГТК кранът застава срещу него. Точното позициониране срещу контейнера се извършва чрез обработка на информацията от датчиците и лазерно-сканиращото устройство, която се обработва от изчислителния комплекс. Същият комплекс избира и контролира скоростта и ускорението на моста, за да се осигури точното позициониране на спредера над контейнера.

Още интересна и полезна информация, може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНИ