Ключарско ателие – Бизнес

ключарско ателие

Ключарско ателие – Бизнес. Ателие, в което се изготвят дубликати на ключове, рано или късно, ще Ви се случи най-вероятно да посетите.

То е актуално при загуба на ключ или пък, когато искаме да имаме резервни ключове за нас или за друг. Именно затова бизнесът по изготвянето на ключове винаги се е считал за актуален. Във всяко населено място, където живеят хиляда човека, непременно ще е има нужда от ключар. Затова всеки, който се интересува от подобна дейност, може да я упражни и да го превърне в печеливш бизнес. Хората винаги имат нужда от ключове.

Ключарско ателие – Бизнес

С какво се започва бизнесът по изготвянето на ключове?

Първата Ви задача е добре да изучите пазара, за да знаете: има ли конкуренция, какво е търсенето в дадения населено място и какъв ще бъде обемът Ви от работа,  за да решите къде е най-удобно да откриете Вашето ателие, колко средства ще са Ви необходими да вложите в бизнеса си.

Ателието следва да се разположи на място, където е най-удобно за бъдещите Ви клиенти: в центъра на района, близо до метро или спирка на няколко превозни средства, близо до бизнес център и офис центрове, за да могат клиентите Ви да си поръчат ключове, излизайки на обедна почивка.

За естеството на работата Ви е достатъчно да разполагате само с 4 кв.м площ, така че можете да вземете под наем не цяло помещение, а само един ъгъл в някоя търговска сграда например.

А сега за това, как да печелите от изготвянето на ключове

Най-важното в този вид бизнес – изборът и придобиването на подходящото оборудване.

В настояще време в продажба са разнообразни машини за производство на ключове. Те могат да се изготвят като обикновени бройки, така и домофони и автомобилни ключове.

Това оборудване е вертикален и хоризонтален тип. А изборът на подходящ вариант за виси от Вашите нужди и особеностите на избраното помещение. На пазара се предлагат различни европейски видове. Естествено китайските струват по-евтино, ако решите да направите икономия на средствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *