Качества и характеристики на гаражните врати

Секционните гаражни врати  на Alutech, в зависимост от вида на конструкцията, могат да имат средно и високо ниво на топлоизолация. Системите от марката Doorhan от своя страна се препоръчват да бъдат допълнително изолирани за зимата: за да се избегнат значителни топлинни загуби.

Такива дизайни са най-добре избрани изключително за гаражи, които не са в непосредствена близост до къщата.

  • Стегнатост. По този въпрос положителният резултат зависи не толкова от марката на производителя, колкото от правилната инсталация. Но за да не се сбъркате, обърнете внимание дали портата е оборудвана със специално уплътнение между сандвич панелите. Уплътнителят се използва стандартно от всички марки, които анализираме.
  • Устойчивост на взлом. Първият в този въпрос е Hormann (преминал специален сертификат за безопасност в Германия), продуктите на Alutech изостават много малко.

Кои гаражни врати са по-добри – Alutech или Doorhan?

Много хора задават този въпрос по време на избора на повдигаща се секционна гаражна врата при изграждане на частна къща, която има гараж на територията си. Тези, изброени по-горе, производители присъстват стабилно на пазара повече от 10 години и затова можем с увереност да кажем, че са спечелили доверие на пазара от потребителите както в частния сектор, така и в промишлената употреба.

Коя секционна врата да изберете

Сега ще разгледаме някои от отличителните характеристики на един производител от друг. Първо, припомняме, че тези производители на гаражни врати са най-големите в Източна Европа, ако не и единствените. Това означава, че те имат пълен производствен цикъл и големи производствени обекти, въпреки че някои от компонентите се произвеждат в Китай.

Механизъм на секционната врата

Устройството на секционните гаражни врати на всички производители на практика е едно и също, но все пак, можем да кажем, че при всеки от производителите има леки разлики в елементите, от които са направени секционните врати, и повече за това можем да разгледаме тук.

Повече за секционните гаражни врати врати прочетете тук.