Как е правилно да изберем картина за хол

Важен нюанс е местоположението на платното, картина за хол, помещението. Ако холът Ви е комбиниран с кухнята, тогава можете да окачите платното и в кухненската част, по Ваша преценка и вкус.

Картина за хол: правила за избор на фън шуй

Китайската практика за овладяване на пространството ще Ви помогне да разберете как да изберете картина за интериора на Вашия хол във всеки стил, защото според практиката на Фън Шуй енергията на картината, която ще сложите в хола, е важна.

Успех на живущите в дома обещава изображението в картината за хол със зелени полета, планини, зелени дървета. Те също така ще запълнят хола и дома с положителна енергия и ще привнесат сила за постигане на финансово благополучие.

Мирът и спокойствие ще Ви донесат, ако закачите в хола картини с изображение на вода – това могат да бъдат морски пейзажи, езера, реки, извори. Такива картини, закачени в хола, според Фън Шуй са символ на финансова стабилност.

Можете да подберете красиви картинни изображения на животни за стените в хола. Например, конят демонстрира сила, изобилие на собственика. Бягащите коне в картина в хола, според Фън Шуй, насищат с енергия, управлявайте интериора на хола да бъде динамичен и весел.

Разбира се, струва си да изберете парцел според личните предпочитания, но трябва да се отбележи, че руини, сухи, счупени клони, счупени съдове – всичко това носи отрицателна енергия. Такива платна могат да разрушат мира в семейството, да предизвикат кавги и недоразумения и да привлекат провал. Дори и да не вярвате в практиката на Фън Шуй, преди да изберете платно, оценете настроението му. Картините за хола трябва да предизвикват само положителни емоции.

Друг нюанс е решението как правилно да поставите картините. Обикновено те са окачени над дивана. Това може да бъде цял комплекс от картини, така че те избират централно място на стената зад дивана. Заедно с избора коя картина да виси над дивана, местоположението му ще повлияе на настроението в интериора.