Как да се справим със запушването на канала във ваната

Запушването на канала във ваната

Всеки ден банята се използва поне веднъж за водни процедури. Постепенно вътре в тръбопроводите се натрупват различни остатъци и трябва да помисли за това, как да се изчисти запушването в банята.

Има много причини за запушването на канала във ваната или други водни комуникации: човешки и животински косми, мазнини, различни замърсявания по тръбната система. С течение на времето, водата започва да се стичав канала все по-бавно и от мивката или ваната се образува и излъчва лоша миризма. Затова трябва да направим нещо по въпроса.

Фирма ВИК.net e с дългогодишен опит във ВиК услугите и по-конкретно отпушване на канали, почистване на канали и септични ями, видеодиагностика на канализация, водоноски под наем за физически лица и бизнес клиенти. Обадете ни се: 0878 777 807.

Вторият по-вероятен вариант е невниманието и пренебрегването на превантивните мерки от страна на собствениците. Предмети, косми и отломки могат лесно да запушат канализацията. Дори при малко запушване се препоръчва да се отървете от него, за да не се влоши още повече ситуацията. И така, как да изчистите запушването в банята си?

Начини за премахване на запушвания в банята

Механичен инструмент # 1: бутало

Ако каналът на канализацията е запушен, вземете предмета, който повечето хора имат – бутало. След това трябва да вземете парцал или корк и да затворите горния отвор за изтичане на вода, така че да няма коридор за въздух. След това смазваме джантата на буталото с вазелин, така че ще осигурим по-плътно прилепване. Поставяме буталото на канализацията, рязко и интензивно започваме да изхвърляме замърсяването. Напълно възможно е да не сработи за първи път. Повторете отново.

Механичен инструмент # 2: бутало и гореща вода

Ако предишният метод не е осигурил правилно почистване, добавете гореща вода към него. Напълваме една трета от банята с вода, изпомпваме я в тръбопровода с бутало и след това я издърпваме рязко. Продължаваме, докато канализацията бъде напълно почистена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *