Как да отпушите канализационна тръба с народни средства – част 2

Как да отпушите канализационна тръба с народни средства. Друго, което имате под ръка в кухнята ви:

Сода и оцет. Можете да използвате и друга рецепта – добавете половин чаша сода и залейте със същото количество оцет. След това затворете дупката със запушалка и изчакайте около два часа. След това се препоръчва да излеете вряла вода вътре в канала. Резултатът следва да е отпушена канализационна тръба.

Всички тези методи се използват за естествено отпушване на канали, както в частна къща, така и в апартаменти. Може да се използва и в банята или кухнята. Но в тоалетната последният метод не се препоръчва – фаянсът може да се спука, поради рязка промяна на температурата.

Как още да отпушите канализационна тръба?

От доста дълго време собствениците на частни къщи използват домакински химикали. Специални алкални и киселинни препарати се предлагат в следните форми:

  • Течност
  • Прах
  • Гранули

Алкалните течности са отлични за премахване на органични запушвания – те разтварят мастните натрупвания по тръбите в рамките на няколко часа, след което не е необходимо почистване за доста дълго време. Активно се използват и гранули на базата на активиран алуминий – той реагира с органични остатъци и дори перфектно разгражда косата и ноктите. Такива гранули обикновено се изсипват в дренажния отвор, след което се излива половин литър вряща вода. Времето за действие е много по-кратко от това на течностите – само 10-15 минути.

Преди да използвате такива продукти, най-добре е да изпразните мивката в кухнята или банята от вода. Ако това не е възможно, тогава ще ви свършат работа по-гъсти течности като Domestos например и др. Те са в състояние да проникнат дори през много сгъстена вода, без да се разтварят в нея и да де стигне до запушване.

Ако говорим за частна къща, тогава в този случай е най-добре да използвате химикали във всички канали наведнъж – това ще служи като отлична превантивна мярка за отпушване на канали в банята, кухнята и тоалетната.