Какво причинява запушване на канала и какви видове канали се запушват

Какво причинява запушенване на канал? Запушените или запушени канали са един от най-честите водопроводни проблеми, срещани в дома или бизнеса. Когато става въпрос за водопроводен проблем, Tunnel Vision винаги е възприемал позицията, че превенцията е по-добра от цялостния ремонт. Въпреки това, запушените канали могат да бъдат едно от онези трудни неща, които могат да се появят внезапно и ако не бъдат решени бързо, могат да ескалират в скъп и увреждащ проблем за цялата собственост.

 

Какво може да причини запушенване на канал

Канализацията може да се запуши по редица причини, като най-често срещаните са:

  • Храна
  • Отпадъци от втвърдена грес
  • Измет от сапун
  • Чужди предмети
  • коса
  • Корени на дървета и градински отпадъци

 

 

Какви видове канали могат да се запушат?

Терминът „дренаж“ е доста широк – като такъв също е важно да знаете какви видове дренажи има, за да можете да подходите правилно към вашата конкретна ситуация.

 

Сифон за мивка

Тези канали имат леки вариации в зависимост от това дали говорите за кухненска мивка или мивка за баня. Те използват по-малки тръби, които минават под самите мивки, преди да се интегрират с останалата част от водопроводната система. Докато каналите на мивки в други части на света съдържат неща като функция за изхвърляне на боклук, те са рядкост в австралийските водопроводни системи. Независимо от това, кухненските мивки най-често се запушват от разхлабени остатъци от храна – докато мивките в банята могат да бъдат запушени от неща като косми.

 

Тоалетна чиния/сифон

Тоалетните функционират, като имат купа, свързана към дренаж. Купата задържа водата, която се изпраща – заедно с отпадъците от тоалетната – в канализацията, когато тоалетната се пусне. Големите количества отпадъци могат да доведат до запушенване на канал – но твърде много тоалетна хартия, която се промива наведнъж, е друга често срещана причина за този проблем.

 

Дренаж за душ

Дренажите за душ изглеждат малко по-различни от каналите за мивки и тоалетни, тъй като разполагат с решетка или сифон, който събира цялата оттичаща се вода от използването на душ и я изпраща надолу през тръбната система. Запушванията на канала на душа често се причиняват от разхлабена коса, която се стича от главите при миене, която след това се улавя в решетката на пода на душа.