Какво означава SMAS лифтинг?

Какво означава SMAS лифтингът (повърхностна мускулно-апоневротична система) или мускулно-апоневротичният слой?

Това е слой от еластинови и колагенови влакна, който покрива лицевите мускули на лицето. Всъщност това е рамка, която осигурява ясен овал на лицето. С възрастта функцията на SMAS лифтинг се влошава – колагеновите влакна се разтягат и естествената рамка „плува“, увиснала кожа и други меки тъкани на лицето и тялото. В резултат на това увиснали вежди, бузи, поява на излишна кожа на клепачите, деформация и загуба на яснота на овала на лицето, поява на „втора брадичка“, „брилек“, назолабиални гънки, „чупливост“ на подкожните тъкани.

За възстановяване на ясен овал на лицето е необходимо да се намали обемът и да се придвижва точно мускулно-апоневротичния слой (SMAS). Преди появата на ултразвуков лифтинг това беше възможно само с хирургична пластична хирургия с използване на обща анестезия.

Дълбочината на проникване на ултразвуковия импулс по време на процедурата е до 5 мм. В сравнение с други методи, които работят на дълбочина само 1,5 мм, това е един вид пробив в козметологията, съпоставим по ефективност само с методите на пластичната хирургия!

Как се извършва нехирургичен ултразвуков лифтинг HIFU SMAS лифтинг?

Процедурата на повдигане се извършва с помощта на апарат, който осигурява способността да се въздейства на строго определена дълбочина. Без да се засяга околната тъкан, като в този момент тъканта се загрява до 65-70 ° С. Сензорът създава особени линии на дадена дълбочина от точките на термокоагулация. Разположени на еднакво разстояние една от друга, компресира и намалява колагеновите влакна. Също така активира образуването на нови еластинови влакна и стартира процеса на неоколлагенеза. Това ви позволява да получите ефекта от 3D 3D лифтинг във всички слоеве на меките тъкани на лицето.

Синтезът на нови колагенови влакна може да се разтегне за 3-4 месеца, осигурявайки увеличаващ се визуален ефект. SMAS лифтингът повдига – не боли!

Преди процедурата специалистът прилага охлаждащ гел върху кожата, след това с помощта на владетел се извършва цялостна маркировка на лечебната зона. Покрай която се извършва ултразвуков ефект. В същото време пациентът е абсолютно удобен и може да се усети само топлина, леко изтръпване и напрежение на кожата.

Напрежението и моменталното повдигане се осигуряват от два фактора: намаляване на обема на SMAS и неговото движение нагоре в резултат на компресия и намаляване по дължината на колагеновите влакна от нагряването.

Нашите координати са:  Infinity Clinic, бул. Черни Връх 99, 1407, София

0876 371 700

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *