Какво ви дава франчайзът по застраховка на колата Ви КАСКО?

Застраховка Гражданска отговорност.

Франчайзът КАСКО прави самото споразумение КАСКО по-евтино, колкото по-голям е франчайзът, толкова по-ниска е цената на споразумението КАСКО.

Колко струва КАСКО?

КАСКО е скъпо „удоволствие“. Цената на КАСКО се определя от всяка застрахователна компания самостоятелно. Застрахователните компании, независимо от всичко, определят своя собствена тарифна скала.

Също така, застрахователната компанияпри застраховка на колата има право да откаже да сключи договор, ако не изпълнявате задължителни изисквания – например, на автомобила е монтирано недостатъчно оборудване за сигурност или имате стар автомобил.

Застрахователната компания определя и начина на обезщетение в договора – превод в брой на адрес или даване на автомобила ви за ремонт в сервиз.

Какво да направите, ако вашата застрахователна компания – се разпадне?

Този момент трябва да се обмисли предварително. Необходимо е да закупите КАСКО от надеждна, доказана и утвърдена застрахователна компания. Тоест, фокусирайте се не само върху цената на застраховката на Вашата кола.

Ако все пак това се случи и застрахователната компания фалира, тогава проблемът теоретично може да бъде решен само по съдебен път. На практика, за съжаление, тези случаи са рядкост.

 

Ремонт на автомобили по застраховка Гражданска отговорност.

Какво да изберете, ремонт или пари по застраховката Гражданска отговорност?

Задължителна застраховка Гражданска отговорност

Задължителната застраховка на колите „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, чийто обект на застраховане са имуществени интереси, свързани с риска от гражданска отговорност на собственика на превозното средство за задължения, произтичащи от увреждане на живота, здравето или имуществото на жертвите при използване на превозното средство на територията на България.

Чрез закупуването на застрахователна полица Гражданска отговорност Вие се застраховате срещу следната ситуация: например Вие попадате в злополука поради някаква небрежност, бяхте признати за виновни, катастрофирахте скъпа кола, в този случай, съгласно застрахователна полицата Гражданска отговорност, застрахователната компания ще плати пари на пострадалия за теб. И Вие няма да плащате нищо.