Каква професия може да се упражнява със специалност Международно право

Независимо дали вече сте решили да изучавате международното право или все още размишлявате дали трябва да изберете конкретна област, трябва да сте наясно, че практикуването на международното право не е само една работа. Международното право всъщност не е професия, а по-скоро призвание.

Ако искате да станете успешен адвокат, който се занимава с международни дела, трябва да започнете да търсите работа в адвокатската професия, докато все още сте студент. Първият професионален опит, след като сте завършили бакалавърска/магистърска степен по право, е от съществено значение, за да се откроите в търсенето на международна правна позиция.

Завършили международното право, вие ще можете да намерите работа, която е вълнуваща и изключително удовлетворяваща. Заплатите зависят от естеството на избраната работа. Работните места могат да бъдат краткосрочни, базирани на проекти, или в дългосрочен план, но полето е много конкурентно и намирането на работа веднага след дипломирането може да не е лесна задача.

Обърнете внимание на най-добрите перспективи за работа на завършилите международното право:

1. Правителствено длъжностно лице

В сравнение с работата като международен адвокат в частна фирма, където можете да разрешите само част от проблема, като правителствен адвокат, вашите хоризонти са по-широки. От друга страна, обемът на работното натоварване е по-висок, като във времето ще ви бъдат дадени и определени административни и управленски отговорности.

Ще бъдете задължени да помогнете за популяризирането на интересите и да защитите безопасността на нацията, без да пренебрегвате геополитическите съображения.

  1. Служител на съдилищата

Можете да бъдете съдия в международен трибунал и да председателствате съдебните процеси, правните въпроси, свързани с научните изследвания, и да вземате окончателни решения по различни случаи.

  1. Академичен изследовател / учител

Академиците и изследванията са друга област, в която международните адвокати намират възможности за работа. Можете да работите само в академичната сфера или да я комбинирате с учебни практики. Това е едно поле, където има много възможности.

  1. Корпоративен адвокат

Частният сектор е основна област, в която студентите от програмите за обучение по международно право могат да намерят подходяща работа. В зависимост от специализацията на фирмата ще бъдете назначени да се занимавате с международни бизнес сделки, да разработвате и коригирате договори, да се занимавате с международно търговско право/ търговия, да управлявате и посредничите в отношенията между частни лица, сдружения и търговски организации и много други задачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *