Звукоизолация като топлоизолационен материал

Звукоизолация. Материалът със средна твърдост е изработен от по-дебели и съответно по-твърди влакна, което позволява да се използва за изолация на фасади, инженерни конструкции (вентилационни и кабелни канали, отоплителни мрежи), както и други видове работа (звук и пожар безопасност) в подобни съоръжения.

Твърд тип каменна вата, използвана на места, където има значителни механични натоварвания.

Продуктите от този тип се поставят под бетоновата и мазилка директно върху повърхността им с армиращ слой. Каменната вата се произвежда под формата на плочи (средна твърдост и твърд тип) и рула от (мек тип) както и специални цилиндри, използвани за топлоизолация на тръбопроводи.

Основни технически характеристики на звукоизолация

  • Топлопроводимост.

Способността да предава топлина през повърхността си. Коефициентът на топлопроводимост за този тип изолация е от 0,032 до 0,048 W / (m * K), в зависимост от вида и използваните суровини.

  • Хидрофобност.

Способността да абсорбира влагата. За този материал тази цифра е по-малко от 2 процента от обема на продукта, което показва, че каменната вата практически не абсорбира вода и може да се използва в помещения с влажна среда (бани и душове, кухни и вани) мазета и екстериори).

  • Паропропускливост.

Способността за преминаване на вещества в състояние на пара. Коефициентът на паропропускливост на каменната вата е 0,3 mg / (m * h * Pa). При проникване на водна пара върху повърхността на изолацията не се образува кондензат, влагата не се абсорбира в структурата на материала.

  • Пожароустойчивост.

Способността да се противопоставят на разпространението на пламъци. Каменната вата е негорим материал, който не поддържа горене. Материалът е в състояние да издържа на високи температури, над 1000 * C, като същевременно не се топи и предотвратява разпространението на огъня.

  • Звукоизолация.

Каменната вата е добър шумоизолатор, който може да заглушава звуковите вълни.

Поради факта, че изолацията е направена от голям брой и количество нишки. Дори продуктите от мек тип имат известна граница на безопасност, а средно твърдите и твърдите могат да издържат на значителни външни механични натоварвания.