За тунинга на автомобилите

За тунинга на автомобилите. За определени групи собственици на автомобили уникалният външен вид и уникалната вътрешна украса на автомобила, дори ако е много скъп като стандарт, е от фундаментално значение. Други се интересуват от превръщането на колата в информационно-развлекателен център, пълен с аудио и видео оборудване.

За тунинга на автомобилите

И така, в най-общ вид тунингът е всяка дейност, свързана с промяна на дизайна, дизайна и / или стандартните настройки, настройките или софтуера на серийните автомобили. Видове тунинг на автомобили.

Обикновено тунинговането се класифицира в зависимост от това, към какво е насочен. Промените в дизайна на екстериора на автомобил у нас обикновено се наричат ​​външно тунинговане, интериорът – вътрешен, а всички технически мерки – технически.

Ясно е, че такова разделение е условно, например инсталирането на лебедка на SUV променя дизайна на автомобила и в същото време предполага технически мерки.

Историята на тунинга е неразривно свързана с родното място на масовата автомобилна индустрия – Съединените щати, а много термини и определения, като класификацията, произхождат от Америка. Общоприето е, че златният век на тунинга падна в интервала между Втората световна война и началото на борбата за околната среда. През този период се определя класификацията на автомобилната настройка на видове и подвидове.

Аудио тунинг

Аудио настройка – фундаментални промени в използването на стандартната автомобилна аудио система, усилватели, цветомузикална техника, комплект тонколони. Това също включва видео и компютърно оборудване, което Ви позволява да превърнете автомобила в един вид център за информация и развлечения.

Интериорен тунинг

Интериорен тунинг – развива се в Америка не само в посока на индивидуален дизайн, използване на по-добри и по-атрактивни материали и осигуряване на повишен комфорт в купето, но и в точно обратната посока.

Факт е, че „настройването“ на серийни автомобили за участието им в състезания (като например супер популярния NASCAR в САЩ) изискваше само намаляване на комфорта на кабината поради оборудването на предпазна клетка вътре в него;