За ползите от вегетарианството

Няма нищо лошо в яденето на месо, ако го правите с умереност, но изследванията показват, че вегетарианците са склонни да бъдат по-здрави като цяло и дори да живеят по-дълго от хората, консумиращи месни продукти.

Вегетарианска диета- какви са ползите?

  1. Може да подобри настроението

Арахидоновата киселина е вещество, което обикновено идва от диетични животински източници и не е изненадващо, че вегетарианската диета не е с високо съдържание на арахидонова киселина. Това може да е от полза, тъй като изследванията показват връзка между арахидоновата киселина и нарушенията на настроението.

Освен това Хърватският институт за медицински изследвания и трудова медицина установява след проучвания на психичното здраве сред вегетарианците, че те имат по-ниски нива на невротизъм и невротични пристъпи.

  1. Може да подобри симптомите на псориазис

Псориазисът е кожна болест, която причинява зачервяване и раздразнение на кожата и може да бъде изтощителна за страдащите от нея. Въпреки това, според изследване, публикувано от Бразилски държавен университет, вегетарианската диета може да подобри позитивно симптомите.

  1. Може да намали честотата на диабета

Ввегетарианската диета се свързва със значително намаляване на случаите на диабет. Информацията, публикувана от Университетската гимназия „Джордж Вашингтон“, също потвърждава, че вегетарианската диета предлага важна полза за управлението на диабета и дори може да намали вероятността от развитие на по-тежка форма.

  1. Намалява риска от развитие на катаракта

Изследванията, направени от Отдела по клинична медицина в Оксфордския университета, учудващо показват силна връзка между риска от развитие на катаракта и диетата- месоядните индивиди са с по-висок риск от попадане, докато най-нискорисковите групи са вегетарианците и веганите.

  1. Намалява риска от сърдечно-съдово заболяване

Съществува пряка връзка между вегетарианската диета и намаления риск от сърдечно-съдови заболявания. Защо? Повечето вегетариански диети са пълни с храни, богати на антиоксиданти- те могат да намалят щетите, причинени от оксидативния стрес, включително атеросклероза, както и да намалят риска от инфаркт и инсулт.

Хората, които ядат месо могат също да бъдат в добро здраве за дълги години, но предимствата на вегетарианската диета са неоспорими.

Повече за диети и отслабване тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *