Защо е добре да се застраховаме?

В тази статия ще обсъдим с Вас този много важен въпрос – Защо е добре да се застраховаме със застраховка Живот.

Защо е добре да се застраховаме

Застраховката Живот – това е основата, фундаментът на финансово благополучие на семейството Ви. Защо това е така? Защото всички наши планове за бъдещето, цялото ни благополучие, нашето собствено, на семейството ни и това на децата ни зависи от предположението, че ще бъдем живи и здрави. И ще можем да изкарваме добри пари, за да реализираме тези наши планове и мечти.

В същото време, може да възникне някакъв случай, който да ни попречи на плановете за бъдещето. Събития, които не сме в състояние да контролираме, като болест или нещастен случай, могат внезапно да променят всичко начертано от нас и да ни поставят в съвсем друга ситуация.

Осигурявайки си застраховка Живот – ние изключваме от живота си и от този на семейството си този огромен риск. И по този начин създаване стабилна основа, финансов фундамент за благополучие в семейството си.

Това е смисълът на застраховането на живота Ви и това е ползата, която ще Ви донесе този финансов инструмент, който се явява важна част на личните финанси на всеки човек.

Застраховките живот

Хората избягват да говорят за застраховане на живота – считат словосъчетанието за синоним на смъртта. Ако думата „животозастраховане“ Ви плаши по някакъв начин, забравете за мрачните си мисли. Защото животозастраховането не се отнася за това. Застраховката живот съществува заради самия живот и се използва в живота, а не след него.

В съзнанието на повечето хора терминът „застраховане“ произлиза от думата „страх“. А в действителност е точно обратното. Ето на повечето езици думата произлиза от осигуряване или подсигуряване: (insurance, assure). Защото именно застрахователната компания може да се „страхува“ в случай, че ще изгори например домът, и тогава тя ще се наложи да плаща обезщетение при такъв случай. А Вие няма да се плашите нито от пожар, нито от друго, т.к. със съответната застрахователна полица сте прехвърлили  този риск върху застрахователната компания. Застаховайки се, ние сваляме от плещите си огромен и тежък риск за загуба на доход, за възможни дългове и т.н. и го прехвърляме на раменете на компанията, която Ви застрахова.

Да се застраховаме – това е естественото желание. В него е скрит позитивен смисъл – помогни ми, осигури ми безопасност. Именно това дава застраховането.

Източник ИНС Маркет България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *