Всяка тревожност създава нездравословно състояние

Всъщност тревожността понякога причинява еректилна дисфункция. Това разстройство обикновено произтича от физически проблеми, често същите, които причиняват сърдечни заболявания.

Най-полулярни хапчета за ЕД

Силденафил (Виагра), Тадалафил (Cialis) и Варденафил (Levitra) могат да помогнат за подобряване на потентността на мъжете чрез разширяване на кръвоносните съдове в пениса, за да се даде възможност за повишен приток на кръв, необходим за ерекция. Въпреки това, такива лекарства трябва да се използват внимателно, тъй като те могат да причинят потенциално сериозни странични ефекти. Тези рискове могат да включват повишен риск от сърдечен удар или инсулт при мъже, които вече са изложени на риск от подобни събития – включително тези с коронарна болест – както и проблеми с фертилитета и влошена сънна апнея. При някои мъже лекарствата могат също да причинят временни проблеми със зрението или слуха. И те могат да взаимодействат с много лекарства, най-вече с нитрати (използвани за облекчаване на ангина) и някои билки, включително жълт кантарион.

Как да си помогнем сами при лечение на еректилна дисфункция

Какво да направите: Справянето с коронарните рискови фактори – намаляване на кръвното налягане, нивата на холестерола и теглото, спиране на тютюнопушенето, повече упражнения и стриктно лечение на диабета – може да помогне за коригиране на еректилната дисфункция. Терапията или консултирането също може да помогне на някои хора. Упражненията за мускулите на таза – при които силно напрягате мускулите, които прекъсват потока на урина или отделянето на газ – също може да си струва да опитате.

Кога да прибегнем до секс стимуланти

Ако намаляването на рисковите фактори и упражненията не помогнат, мъжете биха могли да обмислят лекарства за повишаване на ерекцията. Тадалафил, който продължава около 36 часа в сравнение с 4 часа за другите две лекарства. Може да бъде добър избор за мъже, които ценят спонтанността, въпреки че страничните ефекти също могат да бъдат удължени. Мъжете, които обмислят някакво лекарство за импотентност, трябва първо да накарат лекар да прецени риска от сърдечни заболявания. Както и да прегледа всичките им лекарства за възможни взаимодействия.