Добавки за гориво: Истината зад ефективността

Добавките за гориво: Истината зад ефективността

Добавки за гориво могат да обещаят по-добро представяне на автомобила, но към този момент няма достатъчно данни, за да се потвърди това твърдение напълно. Независимо от това, някои превозни средства вероятно няма да се възползват от тях.

Работят ли добавките за гориво? Може да е трудно да се знае със сигурност, без да разглобявате двигателя си или да проследявате данни във времето.

Повечето автомобилни експерти са съгласни, че правилно поддържаните по-нови автомобили няма да се възползват много от добавките за гориво след продажбата (вида, който добавяте към вашия резервоар за газ). Тези превозни средства може да покажат малки ползи в дълготрайността и ефективността от бензинови помпи с добавки като детергенти.

Но по-старите автомобили или автомобили с голям пробег могат да се възползват; просто внимавайте да не прикриете по-голям проблем.

Ако се чудите дали добавките за гориво наистина работят, ето какво трябва да знаете.

Предварително смесени добавки за гориво

Добавки за гориво са химикали, които могат да се добавят към бензина, за да подобрят работата на превозното средство или да помогнат за поддръжката на системите. Те могат да служат за различни цели, включително:

Почистващи системи за отстраняване на отлагания.

Подобряване на потока на бензин през системите.

Смазочни системи за по-добра работа.

Спиране на замръзване на газ в резервоари.

Запазване на газ за дълги периоди от време.

Най-често срещаният тип, който шофьорите виждат рекламиран, са почистващи препарати, които премахват въглеродните отлагания от горивните инжектори, които изпомпват гориво към цилиндрите на двигателя. Горивото излиза като пръскачка и когато инжекторите се задръстят с отлагания, количеството изпуснато гориво може да бъде засегнато. По-чистите горивни инжектори могат да подобрят горивната ефективност с течение на времето.

Предварително смесени спрямо следпродажбени добавки за гориво

Предварително смесени добавки за горивото.

Добавките за гориво стават все по-често срещани на бензиностанциите като част от опциите за предварително смесено гориво и много собственици на автомобили вече използват смесен бензин с добавки, без да го осъзнават.

Отстраняване на отлагания, подобряване на потока на бензина и други предимства от горивните добавки за колата ви на www.prospeed.bg.