Дефиниция за сървър

Сега си представете, че Вашият мениджър, който работи неуморно над сложни изчисления цяла седмица, внезапно се разболя. Компютърът му е изключен и заключен с парола. И тогава ви се обажда клиент, готов да подпише договор. Какво да правя? Разбира се, помолете клиента да изчака и в същото време да се обади на служителя, който се е разболял, така че той да ви диктува паролата от компютъра ви и след това да ви каже за три минути в коя директория се намират необходимите файлове. Дефиниция за сървър.

Всичко това без съмнение ще накара клиента Ви да се замисли дали има работа с достойни бизнес партньори. Може би те също така изчисляват бюджети по сметки или настолни калкулатори в средата на 21 -ви век?

Добре е, ако такава история завърши с подписан договор и Вашата компания не загуби клиент.

Какво ще кажете за контрола на изпълнението на поръчки в такава компания? Ежедневни срещи за планиране, хартиени отчети – всичко това е ефективно засега. Но с разрастването на бизнеса става все по -вероятно една поръчка да „изчезне“ от погледа. Докато вашата задача е да привлечете нови клиенти и да задържите старите. Излишно е да казвам, че добре свършената работа и навреме е положителна репутация на компанията на пазара.

Сървърите играят важна роля във функционирането на Интернет и работата на корпоративните мрежи. Те значително опростяват работата на компаниите и осигуряват работата на уебсайтове, информационни агенции и получаването на информация от потребителите на интернет.

Дефиниция за сървър

Каква е дефиницията за сървър? Както някой каза – „сървърът е продуктивен компютър“ (в). В общ смисъл този подход за дефиниране на сървър също има право да съществува, но има редица предупреждения, които ще започнем да разглеждаме в тази статия.

Сървърът, освен че е продуктивен компютър, включва и използването на специализиран софтуер, който ви позволява да използвате всички предимства на архитектурата на изграждане на сървъри, чиито основни разлики от персоналните компютри са:

Многопроцесорна обработка – възможността за разпределяне на изчислителната мощ върху няколко процесора, тъй като използването на т. Нар. Многонишкови приложения за изпълнение на различни ядра на един и същ процесор и на различни процесори не е едно и също нещо.

Специализирана памет с произволен достъп – сървърите използват типове памет, които се различават от паметта, използвана в компютрите, например, като: с корекция на грешки, с пълно буфериране и корекция на грешки, регистрирайте се с корекция на грешки. Те се характеризират с по -висока надеждност и производителност, а също така са проектирани да работят със специализиран софтуер.