Вършец екопътеки и екотуризъм

Вършец екопътеки и екотуризъм – полезна информация за туристите.

Вършец екопътеки

Вършец екопътеки и екотуризъм
Вършец екопътеки и екотуризъм

Тук се намира небезизвестната Екопътека „Иванчова поляна“. Общата ѝ дължина надхвърля 6 километра, а преходът е изключително приятен и същевременно не е никак труден- без проблеми би могъл да бъде обходен за 2 часа при малко по-бърз ход и за около 3 при бавен и спокоен вървеж. Екопътеката започва от Слънчевата градина (Градския парк) в града и продължава до местността “ Иванчова поляна“, която е много известна  със забавите и танците, които се организират там. В края на прехода се достига до зрелищен и много красив каскаден водопад, наречен „райски кът”, където посетителите могат да отморят на някоя от беседките или пейките, изградените за целта. Мястото е подходящо дори и за семейни преходи и разходка с малчуганите, защото възхудът и водата са чисти и дестинацията предлага възможност както за участие в социални мероприятия, така и също за усамотение  сред природата.

Вършец екотуризъм

Малко след квартал вършешкия квартал Заножене е разположена широка поляна, от която се разкрива невероятна гледка към отсрещните върхове на Стара планина. Прословутият връх Тодорини кукли, който е близо 2000 метра висок, ясно се вижда оттук. Мястото е особено желана дестинация през летните месеци. Когато времето е приятно проохладно и предлага приятно място за разнообразие от големите градове. Макар да не е официален еко маршрут, красивите гледки, прохладният планински въздух и лекият преход, който е възможен както пеша, така и посредством кола, пътят до тази местност, носеща името „Водопада” носи солиден ‘еко’ привкус на посетителите.

Туристите могат да почувстват връзката с природата и с бита на страната, докато се натъкват на типични местни жители, слушат фолклорни песни при такъв род събития в местността и се запознават с други любители на еко туризма.

Без никакво съмнение най-доброто място за настаняване във Вършец е къща за гости – Панорама 3D.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *