Връзката на физическата активност и личната хигиена с Вашето здраве

За нас и нашите предложения за Вас, можете да научите тук: MaxHealthBg. Обадете ни се: 0896844229.

Здравословен начин на живот

Липсата на физическа активност води до намаляване на скоростта на метаболизма, развитие на заболявания на опорно-двигателния апарат, сърдечно-съдови и неврологични патологии, а това вече не е здраве.

Ако работата Ви не е свързана с движение, опитайте се сами да увеличите активността си.

Счита се за нормално да сте в движение поне 1 час на ден (това е около 8000-10 000 стъпки). Учените са доказали, че всяка минута активност влияе в дългосрочен план върху състоянието на тялото – което означава, че дори изкачването на стълби, вместо да се качвате с асансьор, вече Ви доближава до здравословен начин на живот.

Можете да увеличите ежедневната си активност, като си създадете навик да започвате и завършвате деня си с нежна загрявка. Ако отидете на работа с градския транспорт, слезте с 1-2 спирки по-рано и извървете пътя пеша. Правенето на почивки за физическо раздвижване е много полезно, ако работите на бюро например. Ходете на фитнес, излезте на разходка или плувайте в басейн през уикендите. Тези действия са достатъчни за поддържане на здравето.

Хигиенни грижи

Личната хигиена е един от компонентите на здравословния начин на живот. Това се отнася главно до устната кухина. Трябва да миете зъбите си поне два пъти на ден и да обръщате внимание на цялата устна кухина. В допълнение към стандартния комплект четка за зъби и паста за зъби вземете иригатор, зъбен конец и вода за уста. Неспазването на тези правила е изпълнено не само с развитието на кариес, но и със заплахата от развитие на пародонтоза и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Също така е важно да поддържате дома си в ред и чистота: редовно провеждайте мокро почистване, предотвратявайте натрупването на прах, проветрявайте помещенията ежедневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *