Видове стелажи

Стелажите са удобен начин за подреждане на пространството. Зонирането е особено важно за малки площи от стаята. Но тази техника е не само много практична – рафтовете напоследък се превърнаха в модерно допълнение към интериора.

Подобен дизайн се състои от многостепенни рафтове, прикрепени към изправени стълбове. Рафтовете са идеални за напълно различни стаи: това могат да бъдат кухненски рафтове, библиотека, съблекални. В хола, детската стая или кабинета стелажът може да действа като функционален стилен елемент. Те се използват широко и извън жилището.

Ние сме AZ Solutions – Стелажи и интелигентни решения за съхранение, гр.София, ж.к.Люлин, бл.789,вх.Б, партер, офис 6. Телефон: 02/8921680

Видове стелажи

Видове стелажи. Класификацията на стелажите датира от времето на тяхното изобретение. Въз основа на знанията за техните сортове можете бързо да направите правилния избор, ако трябва да ги закупите.

-Архивни. Те се използват в специално оборудвани помещения за съхранение на различни документи, предназначени за дългосрочно съхранение. На такива рафтове е много удобно да съхранявате предмети, които винаги трябва да са в ред. Това могат да бъдат книги или някакъв шкаф за картотеки. За да придадат здравина на конструкциите, те са прикрепени към пода със специални метални скоби. Стелажите за архиви и библиотеки имат преминаващо устройство, което осигурява безплатен двупосочен достъп до книги и документи. Често в такива стелажи можете да промените местоположението на рафтовете.

-Офисни. Необходимо за подреждане на работно място в офиса. На такива стелажи е удобно да поставяте папки с документи, дребни предмети, кутии, дискове. Тези конструкции са направени от леки материали. Последните са ПДЧ, пластмаса, тънък метал.

-За изложба. Това могат да бъдат витражи, витрини, които се използват в музеи, на изложби, както и в търговията.

-За склад. Тези стелажи могат да бъдат пригодени за съхранение на стоки с различни размери и тегло. Те са специално проектирани за голямото тегло на складираните стоки. В някои случаи за съхранение на свръхтежки предмети се използват багажни стелажи – те могат да издържат маса до 30 тона на секция. Изграждането на такива стелажи не е завършено без използването на дебели стоманени профили и подсилени рафтове. Ако стелажът за съхранение е по-висок от 4 м, тогава той трябва да бъде фиксиран на стената на няколко места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *